Llegeix aquest article a:

El sector porcí analitza les claus per a l'adaptació de la indústria càrnia europea a les tendències globals de mercat

Més de 80 professionals del sector porcí es van reunir els dies 16 i 17 d'octubre a Bilbao en la celebració de la XVI edició del Fòrum Porcí de Zoetis.

Dimarts 21 octubre 2014 (fa 4 anys 8 mesos 25 dies)

Zoetis.gif

Més de 80 professionals del sector porcí s'han reunit els dies 16 i 17 d'octubre a Bilbao (País Basc) en la celebració de la XVI edició del Fòrum Porcí de Zoetis, per debatre sobre les tendències actuals i futures del mercat porcí i les pautes a seguir per a l'adaptació de la indústria càrnia europea a les condicions cada vegada més canviants del mercat mundial.

El Fòrum va comprendre temes tècnics de gran interès relacionats amb la salut animal i patologies, així com altres relatius a la gestió d'empreses i la situació actual i futura del mercat porcí i la indústria càrnia.

Pel que fa a aquesta última temàtica, va participar com a ponent Albert Vernooij, analista de la indústria de la carn de Rabobank International, que va parlar de l'evolució del mercat. Segons Vernooij, la indústria càrnia europea està forçada a adaptar-se, tenint en compte que el consum de la carn a la Unió Europea està caient i serà difícil recupera els valors tradicionals. "Cal produir d'acord a la dimensió ètica del consumidor, cada dia més compromès amb el benestar animal i la sostenibilitat en la producció, alhora que es produeix de forma eficient buscant l'equilibri entre el processament primari i el valor afegit, a un cost raonable per al consumidor i assegurant l'oferta". L'expert va finalitzar la seva exposició puntualitzant dues claus més per a aquesta adaptació, "la innovació i l'accés als nous mercats".

Foro02.gif

Aquesta última, la innovació, va ser el tema que va centrar l'exposició de Juan Carrión, professor associat a ESIC Business & Marketing School. Carrión va explicar que "les receptes del passat no ens asseguren el futur", i seguint la pauta marcada per Vernooij en la seva intervenció, va insistir en la necessitat de ser més innovadors i creatius i obrir-nos a l'aprenentatge, al canvi i al que ha de venir.

Per la seva banda, José Vicente Peloso, consultor especialista en processament de carn del Brasil, va continuar en la línia de la recerca de l'adaptació i la implantació i control de les noves tecnologies dins de la producció verticalitzada de la carn.

Finalment, el consultor del Banc Mundial, Mario Weitz, va desenvolupar el complicat tema de la macroeconomia i com aquesta ens afecta.

La sessió del dia 17 va estar centrada en la gestió empresarial, mentre que la jornada prèvia es va centrar en temes tècnics. Reconeguts experts van aprofundir en les principals patologies que afecten la cabanya porcina i que poden minvar els resultats productius i, per tant, disminuir la rendibilitat de les granges a més d'alterar, per constituir moltes d'elles barreres a l'exportació, els acords comercials.

En aquest sentit, Larry Rueff, de Swine Veterinary Services (Indiana, Estats Units), va parlar sobre el brot de Diarrea Epidemiològica Porcina (PED) dels Estats Units, repassant els esdeveniments des de la seva detecció per primera vegada al maig de 2013 i analitzant les repercussions productives i econòmiques.

Va continuar Pep Casas, de OVISLab, qui va presentar el "Complex de poliserositis Porcina" i ha posat èmfasi en la importància de realitzar un diagnòstic diferencial per detectar els patògens involucrats en aquesta malaltia amb la finalitat de dur a terme un tractament correcte en el moment més adequat .

Seguint amb les patologies, Paolo Candotti, de l'Institut Zooprofilàctic Experimental de Emilia (Itàlia), va aprofundir en la Encefalomiocarditis Vírica Porcina, desenvolupant la seva etiologia, transmissió i epidemiologia, així com el seu diagnòstic i control.

Per la seva banda, André Buré, de la Universitat de Calgary (Canadà), va mostrar en la seva ponència les noves troballes clíniques de l'ús de la tulatromicina en porcs, en concret en relació al seu efecte inductor de l'apoptosi dels neutròfils d'animals malalts.

Finalment, Tim Loula, de Swine Vet Center (Minnesota, Estats Units), va analitzar les situacions i moments idonis per posar en marxa l'eradicació d'una malaltia.

20 d'octubre de 2014 - Zoetis

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags