Llegeix aquest article a:

El sector presenta al MAPA el programa voluntari per a l'etiquetat de Duroc

FECIC, ANPROGAPOR i ANPS presenten el Programa d'Autocontrol de l'Etiquetatge Duroc (PAED) a la Direcció General de Produccions i Mercats Agraris del MAPA.

La Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC), l'Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (ANPROGAPOR) i l'Associació Nacional de Criadors de Bestiar Porcí Selecte (ANPS) han presentat avui el Programa voluntari PAED a la directora general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Esperanza Orellana, i a la subdirectora general de Mitjans de Producció Ramaders, Leonor Algarra. El mes de febrer passat ja es va informar al director general de la Indústria Alimentària, pel que aquesta reunió suposa la fi de les presentacions que s’han fet al ministeri.

El Programa PAED, que és propietat de les tres associacions, integra totes les baules de la cadena alimentària, des de la producció d'animals fins a la producció de carn i derivats carnis. El seu objectiu és realitzar un control per part d'una entitat externa, que garanteixi que la carn i els derivats carnis que incloguin l'esment Duroc compleixin amb la legislació d'etiquetatge vigent i amb els requisits d'aquest programa, mitjançant l'avaluació de l'etiquetatge, en què s'ha d'indicar l'esment “Duroc” indicant el seu % racial amb la mateixa grandària i tipus de lletra. Per a això es tindrà en compte els reproductors i/o material genètic que donaran origen als productes que es puguin etiquetar com a Duroc.

Un dels requisits que s'ha de complir per a poder fer ús de l'esment Duroc és que almenys un dels progenitors ha de ser Duroc de raça pura i ha d'estar inscrit en un llibre genealògic oficialment reconegut.

25 de abril de 2019 - FECIC

Articles relacionats

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags