Llegeix aquest article a:

Espuña centralitzarà la seva producció de Pernil Curat a les plantes d'Utrillas i Mezquita de Jarque

Espuña exporta el seu pernil curat a 32 països entre els quals hi ha França, Portugal i Alemanya.

ESP+SLOGAN_5T_10CM.jpgEsteban Espuña va anunciar ahir, durant l'acte de celebració del 10 aniversari de la seva planta d'Utrillas, la intenció de centralitzar el procés d'assecat del seu Pernil Curat a la província de Terol. El pernil curat representa el 55% de la facturació d'Espuña i és la principal gamma de productes de la càrnia espanyola, tant en el mercat nacional com a l'exterior.

La planta de producció d'Esteban Espuña a Utrillas es va inaugurar l'any 2006. En els últims 10 anys aquesta planta s'ha vist ampliada en dues ocasions, el que li ha permès passar de 25 a 86 empleats –dels quals el 68% són dones– en unes instal·lacions que actualment ocupen una mica més de 10.000 m2. L'ampliació realitzada a finals de 2015 permet augmentar la capacitat de producció fins a 5.000 tones de pernil curat envasat i certificat per a l'exportació als Estats Units, un dels principals mercats d'interès per a Espuña a l'estranger.

L'acte de celebració ha estat presidit per la Sra. Isabel García Tejerina, ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a qui han acompanyat Don Joaquin Olona, ​​Conseller de Desenvolupament Rural i Medi Ambient del Govern d'Aragó, Joaquín Moreno, alcalde d'Utrillas, Herminio Rufino, alcalde de Mezquita de Jarque, el Delegat del Govern d'Aragó i el Comitè de Direcció de la càrnia espanyola entre altres convidats.

10-Aniversario-Espuña-Utrillas-14-Abril-2016.jpg

Els assistents han visitat els més de 4.000 m2 corresponents a l'última ampliació, destinada a l'emmagatzematge de matèries primeres i producte acabat a més de possibilitar l'increment de la capacitat de la planta en un 33% instal·lant 2 línies de llescat addicionals.

El procés d'assecat del Pernil es centralitza a Terol

L'empresa càrnia Espuña instal·larà un nou centre productiu a Mezquita de Jarque, el que li permetrà centralitzar el procés complet d'elaboració de Pernil Curat a la província de Terol. Amb una inversió inicial prevista d'1,5 M d'euros, les noves instal·lacions estaran dotades de la millor tecnologia necessària per als processos que es duran a terme (salat i assecat).

Les noves instal·lacions produiran, en una primera fase, al voltant de 12.000 peces anuals i preveuen arribar a una producció de 400.000 peces a mitjà termini. Per a això serà necessària una ampliació de les instal·lacions inicials de fins a 13.000 m2 i podrà generar al voltant de 14 llocs de treball.

La inversió en R+D és clau

La inversió de Espuña en R+D és constant. "Des dels nostres inicis, l'objectiu és oferir un producte de màxima qualitat minimitzant la variabilitat que origina la pròpia naturalesa de la matèria primera" comenta Xavier Espuña, gerent de l'empresa càrnia.

Espuña va ser la primera empresa espanyola que va envasar el seu pernil curat llescat, incorporant un plàstic entre talls per facilitar el seu consum a més d'incorporar noves tecnologies que eviten el trencament de la rodanxa en el procés de tall, el que millora sensiblement la presència del producte en el moment de consum.

Reforça el seu lideratge en seguretat alimentària

Espuña ha estat sempre pionera en la incorporació de la tecnologia que garanteix la màxima seguretat alimentària en els seus processos de fabricació, la qual cosa li ha permès exportar als països més exigents com Japó o Corea.

Espuña va ser la primera empresa càrnia a incorporar la tecnologia d'Alta Pressió (HPP) a nivell mundial, el que permet minimitzar la presència de bacteris patològics, com Salmonella o Listeria monocytogenes i les seves fàbriques estan certificades amb el British Retail Consortium (BRC) i l'International Food Standard (IFS) amb la qualificació més alta.

En aquest sentit, la nova planta de Mezquina de Jarque s'està conceptualitzant per obtenir l'autorització del Departament d'Agricultura dels Estats Units (USDA).

Dijous, 14 d'abril de 2016/ Espuña.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags