Estudi pilot d'implantació d'un programa voluntari de control de salmonel·losi porcina a Catalunya

Els partners d’aquest projecte es varen trobar a ASSAPORC (Vic) per conèixer la situació actual de les accions previstes.

innovacc.jpgEl gerent d’INNOVACC Eudald Casas va fer una repassada del Pla d’actuacions 2013-2015 que es composa dels punts següents:

 

 

 

Per a les 175 Granges participants a la prova pilot:

  • Avaluació de les granges (classificació, enquestes bioseguretat)
  • Anàlisi estadística dels resultats obtinguts
  • Informació, conscienciació i formació per als veterinaris
  • Accions de millora previstes
  • Anàlisi d’estratègies complementàries de millora a granges i transport
  • Eines informàtiques de control a granges
  • Avaluació de pinsos en tota la cadena de procés

Per als 7 Escorxadors participants a la prova pilot:mapa_salmonella_granges_escorxadors.JPG

  • Avaluació d’escorxadors participants
  • Informació, conscienciació i formació per als tècnics
  • Accions de millora previstes
  • Anàlisi d’estratègies complementàries de millora a transport i escorxadors
  • Eines informàtiques de control a escorxadors

Per a TOTS els participants a la prova pilot:

  • Creació i implantació d’una certificació oficial de compliment del programa voluntari de control de salmonel—la
  • Material divulgatiu


A la mateixa trobada varen intervenir-hi:

  • Eva Creus (Agrogestiic), per explicar l’anàlisi epidemiològica i estadística dels resultats obtinguts a les granges participants, i per parlar de diversos estudis sobre contaminació per Salmonella en escorxadors.
  • Ignasi Pons (FECIC), per explicar l’estudi que es va realitzar en escorxadors catalans sobre Salmonel·la en les diferents etapes del procés de sacrifici.

20 de febrer de 2014 - INNOVACC

Notícies d'empresa

La producció càrnia catalana es mantè estable el 201329-març-2014 fa 3 anys 6 mesos 21 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags