Llegeix aquest article a:

Èxit de participació a la jornada sobre normativa de benestar animal del DARP

Un centenar de persones han assistit aquest matí a la jornada del DARP, a Barcelona, sobre l'Adaptació dels escorxadors a la normativa de benestar animal i certificacions, que ha comptat amb la participació com a ponents de representants de l'Àrea Tècnica de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC).

Aquest matí ha tingut lloc a Barcelona una jornada tècnica sobre l'adaptació dels escorxadors a la normativa de benestar animal i certificacions, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), en col·laboració amb FECIC i l’IRTA, a la qual ha assistit un centenar de persones. L'objectiu d'aquesta trobada ha estat poder informar i resoldre dubtes a les empreses sobre l'entrada en vigor, a finals de l'any 2019, de l'article 14 del Reglament (CE) 1099/2009 del Consell, relatiu a la protecció dels animals en el moment del sacrifici, en el qual s'estableixen una sèrie de requisits addicionals aplicables als escorxadors respecte el disseny, la construcció i els equipaments.

També s'han tractat les certificacions en benestar animal en escorxador de porcí i boví, en una presentació que ha realitzat el representant de l'Àrea Tècnica de FECIC, Sergi Navarro. El tècnic de FECIC ha explicat que aquestes certificacions estan basades en el model Welfare Quality®, analitzant tots els criteris que s'avaluen en els seus 4 principis bàsics: bona alimentació, bon allotjament, bon estat de salut i comportament apropiat per a les necessitats de cada espècie.

A més, ha comentat amb els assistents un cas pràctic amb cada requisit que s'inspecciona quan es realitza una auditoria de certificació de benestar animal en escorxadors.

A la jornada també s'ha parlat sobre els procediments normalitzats de treball de benestar animal en el sacrifici i les certificacions de benestar animal en escorxadors d'aus i conills.

La trobada ha finalitzat amb la intervenció del responsable tècnic de FECIC, Ignasi Pons, que ha fet una valoració sobre la importància del benestar animal i sobre la implicació dels escorxadors per donar compliment a la normativa existent.

23 de novembre de 2018 - FECIC

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags