Experts internacionals presenten una innovadora tecnologia per a la detecció ràpida de Listeria

Els socis del projecte europeu BIOLISME II van presentar una nova tecnologia per a la detecció ràpida i senzilla de Listeria monocytogenes. Aquest innovador equip repercutirà en una major seguretat alimentària dels productes finals dirigits al consumidor.

Divendres 18 juliol 2014 (fa 4 anys 11 mesos 28 dies)

betelgeuxUna innovadora tecnologia que permet detectar de manera ràpida i senzilla el patogen alimentari Listeria monocytogenes, va ser presentada dimarts en una jornada tècnica celebrada a Foment d'Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia.

Aquest desenvolupament tecnològic que promet fer front a un dels patògens més perillosos de la indústria alimentària, ha estat liderat per l'empresa Betelgeux, empresa especialitzada en higiene i seguretat alimentària, i desenvolupat conjuntament amb socis nacionals i internacionals com AINIA CENTRE TECNOLÒGIC, University of Southampton, Dublin City University i empreses europees com Photek i 40-30. El projecte BIOLISME II és la continuació del projecte BIOLISME (2009-2011) i ha estat finançat per la Unió Europea dins del 7è Programa Marc.

Fins al moment els mètodes de detecció de Listeria monocytogenes tradicionals aconseguien resultats en un mínim de 48 hores, a més de necessitar una confirmació addicional que endarreriria el procés en el cas d'obtenir un resultat positiu. Amb aquest innovador equip, aquest mètode de detecció de microorganismes és extremadament ràpid, s'aconsegueix resultats molt precisos i fiables en menys de 3 hores de manera totalment automàtica. Les indústries alimentàries escurçaran els temps de control microbiològic de les condicions higièniques de les superfícies, com a objectiu final per al consumidor, i repercutirà en una major seguretat alimentària dels productes finals, ja que es tracta d'un sistema més ràpid, econòmic i senzill.

Entre els experts que van presentar ahir a la tarda la nova tecnologia a Gandia, es trobaven: Betelgeux_detecció_Listeria

El Catedràtic de la Universitat de Southampton Bill Keevil i la Dra Salomé Gião, que van parlar sobre formació de biofilms de Listeria monocytogenes i sobre la supervivència i recuperació de patògens de les superfícies, la Doctora Niamh Gilmartin de la Dublin City University, que va mostrar mètodes d'immunoassaig per a aïllament i detecció de Listeria monocytogenes. Per la seva banda, les empreses Photek i 40-30 van exposar el seu treball de desenvolupament per obtenir un dels sistemes de mostreig i detecció més eficaços disponibles. Sonia Porta i José Belenguer d'AINIA CENTRE TECNOLÒGIC van explicar els processos d'automatització i integració per al mostreig i detecció de Listeria.

Per la seva banda, el Dr Fernando Lorenzo de Betelgeux -empresa líder del projecte- va tancar el seu torn de ponències parlant sobre l'impacte que té actualment Listeria monocytogenes en les indústries alimentàries i com la tecnologia BIOLISME suposa un gran avanç en el camp de la detecció de Listeria monocytogenes.

Betelgeux_detecció_ràpida_Listeria

En paraules del conseller delegat de Betelgeux, el Dr Enrique Orihuel: "BIOLISME és el resultat del nostre esforç i treball constant dut a terme per professionals d'alt nivell. Es tracta d'una innovació que suposa un important avanç per al sector alimentari i enforteix el nostre posicionament en el mercat com a empresa especialista en higiene i seguretat alimentària. Portem més de 27 anys treballant braç a braç amb els nostres clients per aconseguir un objectiu comú: aliments més segurs i de gran qualitat per als consumidors. Aquest és la nostra raó de ser i el factor que ens anima a seguir-nos superant".

16 de juliol de 2014 - Betelgeux

Notícies d'empresa

AGROCAT, nou associat a INNOVACC10-jul-2014 fa 5 anys 6 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags