Llegeix aquest article a:

FECIC analitzala gestió de les auditories a països tercers

Una trentena d'empreses exportadores han assistit, a Barcelona, a la 5a reunió dels Grups de treball internacional d'elaborats i de carns porcines de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC), amb l'objectiu de tractar diferents temes d'internacionalització.

FECIC ha reunit una trentena d'empreses en els seus dos Grups de treball internacional de carns porcines i de productes elaborats, que ha organitzat l'Àrea Internacional a Barcelona i que ha comptat amb la participació del cap del Servei de Control Higiènic-Sanitari de la Subdirecció General de Sanitat Exterior del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, Juan Manuel Troncoso, i del responsable de Control Sanitari Internacional del Servei de Planificació, Auditoria i Avaluació del Risc de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Oriol Vergés.

Aquests dos ponents han parlat sobre la gestió de les auditories de països tercers, incidint en la importància que tenen aquestes visites de les plantes no només per l'autorització individual sinó per al sector i les negociacions amb el país, a més de les actuacions oficials en el marc de l'exportació de carns i productes carnis.

En l'apartat tècnic s'han comentat les reunions amb el MAPA per a les visites de països tercers rebudes durant el 2019 (Taiwan, Corea, EUA o Malàisia) i les futures (Argentina i Xina) i els procediments d'autorització per a aquests. També s'ha fet una actualització sobre certificats sanitaris, altres tràmits a l'exportació i normatives de països tercers i s'ha tractat sobre els problemes de diferents plantes i altres consultes tècniques relacionades amb l'exportació.

FECIC ha aprofitat la trobada per informar les empreses de les últimes actualitzacions en relació als brots que existeixen de la Pesta Porcina Africana, la informació epidemiològica sobre la situació de la malaltia a nivell europeu i mundial, i com prevenir l'entrada de la PPA al nostre país.

A més, s'ha comentat l'actualització del protocol d'auditories del Sistema d'Autocontrols Específics (SAE v.3), en el qual s'inclou com a novetat la gestió de l’autoprecintatge de les exportacions, i el model proposat pel Departament de Salut per a la inspecció de triquina.

La reunió ha finalitzat amb la presentació del calendari de principals fires i activitats de promoció i les opcions de participació de les empreses, entre les quals destaca la pròxima edició de la Fira Alimentaria 2020, on FECIC tindrà un espai preferent.

19 de junio de 2019 - FECIC

Notícies d'empresa

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags