Llegeix aquest article a:

FECIC celebra una jornada monogràfica sobre els BREF als escorxadors

La Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) ha celebrat aquest matí una jornada monogràfica sobre els BREF als escorxadors per explicar els treballs que s'estan realitzant, a nivell de la UE, sobre aquesta qüestió.

Divendres 9 novembre 2018 (fa 5 mesos 14 dies)

Una trentena de persones ha assistit aquest matí, a Barcelona, a la jornada monogràfica, organitzada per FECIC, sobre el BREF d'Escorxadors que es discutirà i formularà els propers anys. En aquesta trobada, l'expert europeu en matèria de BREF i regulació ambiental, Alfredo López Carretero, ha informat sobre les novetats en aquesta matèria, sobre les implicacions dels BREF als escorxadors i sobre la introducció de nous paràmetres no previstos encara en la legislació estatal, com són per exemple les olors.

La normativa de protecció ambiental actualment vigent a Europa (Directiva DEI), estableix que les activitats incloses en el seu Annex I, és a dir, les que compten amb Autorització Ambiental Integrada, hauran de revisar aquesta autorització en un termini de quatre anys a partir de la publicació de les conclusions de les MTD per la Comissió Europea. Aquestes conclusions, incloses en el document BREF, establiran uns nivells d'emissió associats a l'ús de les millors tècniques disponibles, els quals seran el llindar per sota del qual hauran d'estar els valors límit d'emissió de l'activitat.

El senyor López Carretero ha comentat els treballs que està duent a terme la Unió Europea, enfocats a l'elaboració d'un nou BREF per al sector d'escorxadors, així com el seu calendari i properes fites.

El BREF d'Indústries Alimentàries (Food, Drinkand Milk Industries) es troba actualment en el tram final del procés de revisió. La seva aprovació establirà límits més estrictes que els actuals, en relació a la majoria de vectors ambientals.

La jornada ha finalitzat amb la participació de les empreses assistents, que han fet aportacions i han comentat les seves inquietuds sobre aquest tema. Ara, l'Àrea Tècnica les traslladarà al Ministeri per a la Transició Ecològica, en la reunió que se celebrarà el proper 20 de novembre a la seu del ministeri amb diferents representants del sector industrial, entre els quals es troba FECIC. L'objectiu d'aquesta trobada és confirmar la creació d'un grup de treball de la delegació espanyola; identificar els continguts de l'antic BREF que es cregui convenient revisar; elaborar un llistat de les instal·lacions industrials que poguessin participar; i treballar tota la informació referent al procés de revisió del BREF d'Escorxadors i Subproductes animals.

8 de novembre de 2018 - FECIC

veure més articles relacionats amb l'article

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags