Llegeix aquest article a:

FECIC impulsa la creació del codi de bones pràctiques per a subcontractació de cooperatives de treball al sector carni

Aquesta iniciativa té com a objectiu avaluar les empreses en la correcta utilització de les Cooperatives de treball associat i verificar, per mitjà d’auditoria, el compliment normatiu establert.

fecic.gif

La Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) ha decidit impulsar la creació d’un Codi de Bones Pràctiques en la subcontractació de cooperatives de treball associat, que pretén evitar que les empreses incorrin involuntàriament en situacions que puguin donar lloc a actuacions no conformes en la seva relació amb les Cooperatives de treball associat i que facilitarà una avaluació sobre la correcta utilització d’aquesta fórmula legal de subcontractació.

Per formalitzar l’adhesió a aquest Codi de Bones Pràctiques, que serà voluntària, les empreses hauran d’adherir-se a un conveni de col·laboració amb FECIC que comportarà la realització d’una auditoria de control, de periodicitat anual, per verificar el correcte compliment normatiu de la Llei de Cooperatives per part de la subcontractada; la correcta gestió en la direcció i organització del treball per la empresa i la Cooperativa; i la verificació de l’ús dels elements patrimonials.

Aquesta decisió s’ha pres per intentar trobar una solució a la situació de conflictivitat que s’està produint els darrers mesos en el sector carni català amb el tema de les Cooperatives de treball i per evitar l’eventual errònia gestió d’aquest model de subcontractació i les possibles sancions de la Inspecció de Treball. També es vol aconseguir total transparència en aquest model de col·laboració del sector, tant davant els treballadors, com de l’Autoritat Laboral o del públic en general.

1 de juliol de 2017 - FECIC

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags