FECIC organitza un seminari sobre homologació i registre de nous establiments a la Xina

Una cinquantena d’empreses reben avui assessorament sobre aspectes legislatius, tècnics i sanitaris que s’han de tenir en compte en les auditories d'homologació i sistemes d'inspecció per exportar els seus productes carnis al país asiàtic.

FECICLa Federació Catalana d'Indústries de la Carn (FECIC), en col·laboració amb l'Oficina d'Exportació de Carn d'Espanya (OECE), ha organitzat el seminari Homologació i registre d'empreses càrnies a la República Popular Xina i sistemes d'inspecció, que se celebra avui a S’Agaró (Girona), i que compta amb la participació de la China Inspection and Quarentine Association (CIQA) i experts tècnics dels departaments d'Inspecció (CIQ) de les regions de Jilin, Xangai i Canton.

Les 50 empreses espanyoles inscrites, algunes d’elles ja estan autoritzades per exportar a la Xina i altres hi estan interessades, rebran informació sobre els aspectes legislatius, tècnics i sanitaris que els productors de carn i productes carnis espanyols han de tenir en compte en les auditories d'homologació de les seves instal·lacions, així com els sistemes d'inspecció Punts d’Inspecció en Frontera de la Xina per a les operacions d'importació des d'Espanya. També, experts tècnics i inspectors de seguretat alimentària dels CIQ (punts d’inspecció) de Tianjin, Shanghai i Canton explicaran quins són els sistemes de control sobre seguretat alimentària per a l'autorització de noves plantes i productes, i quines són les incidències que s'han identificat fins ara en les exportacions de carn d'Espanya.

La jornada també compta amb la presència del Sr. Valentín Almansa, director general de Sanitat de la Producció Agrària del Ministeri d'Agricultura; el Sr. Emilio García Muro, cap de la subdirecció general d’Acords Sanitaris i Control en Frontera del mateix organisme; i el Sr. Lluis Picart, director de Protecció de la Salut de la Generalitat.

Seminari FECIC

Aquesta iniciativa és fruit de l'acord existent entre FECIC i la CIQA, mitjançant el qual, des del passat mes de desembre, els Serveis Tècnics de FECIC, les empreses exportadores i CIQA estan treballant per assolir un millor posicionament de les produccions càrnies en el mercat xinès. Recordem que la Xina esdevé el primer mercat d'exportació de la carn de porcí fora de la UE. L'any 2014 les exportacions de carn i productes carnis a aquest país van ser de 200.000 t i les vendes van registrar un creixement d'un 25% respecte l'any anterior.

Dilluns, 25 de maig de 2015/ FECIC

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags