Llegeix aquest article a:

FECIC presenta el seu pla d'autocontrol integral de la indústria càrnia espanyola a les comunitats autònomes

La Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) assisteix a la Taula de coordinació de la qualitat alimentària del Ministeri d'Agricultura, per presentar el seu programa PACIC d'autocontrol de la qualitat i la traçabilitat de la indústria càrnia.

Dimecres 12 desembre 2018 (fa 7 mesos 10 dies)

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha convidat la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) a la Taula de Coordinació de la Qualitat Alimentària, perquè presenti a totes les Comunitats Autònomes espanyoles les característiques del Programa Integral d'Autocontrol de la Qualitat i la Traçabilitat de la Indústria de la Carn, designat com a Programa PACIC, que està duent a terme aquesta Federació Empresarial des del passat mes de març.

El responsable de l'Àrea Tècnica de FECIC, Ignasi Pons, ha exposat que el Programa PACIC és una iniciativa de caràcter voluntari, que incorpora un sistema d'autocontrol addicional als que ja realitzen les Administracions Públiques i les pròpies empreses a nivell intern, que contribueix a verificar al llarg de la cadena càrnia (sacrifici, especejament i elaboració de productes) el compliment de la legislació vigent en matèria de qualitat, traçabilitat i etiquetatge. El Programa PACIC s'emmarca en el que estableix el punt 4 de l'article 10 de la Llei 28/2015, de 30 de juliol, per a la Defensa de la Qualitat Alimentària.

El PACIC, que impulsa FECIC, compta en l'actualitat amb més de 50 empreses càrnies adherides, que han decidit sumar-se a aquesta iniciativa per poder acreditar, davant la distribució, els consumidors, i en definitiva davant la societat, l'estricte compliment que duen a terme en matèria de traçabilitat , qualitat i etiquetatge, en els productes que diàriament posen al consum.

FECIC és l'organització empresarial que representa i defensa els interessos de les empreses del sector carni a nivell nacional, que es dediquen tant al sacrifici d'animals de les espècies bovina, porcina, caprina i equina, com a l'especejament de les seves carns i a la transformació d'aquestes en productes carnis elaborats. A més, presta serveis de valor afegit a les empreses càrnies espanyoles, tal com ho evidencien les dues Fundacions que promou: la Fundació Privada d'Indústries de la Carn (FIC) i la Fundació KREAS.

Estructuralment, i com a organització empresarial, forma part de Foment del Treball i de CEOE, participant com a membre de la seva Junta Directiva. A més, té representació en la patronal càrnia europea (CLITRAVI) i és la representant espanyola davant l'organització mundial de la carn, l’International Meat Secretariat (IMS).

Actualment té seu a Barcelona, a Madrid i un punt de representació a Brussel·les.

11 de desembre de 2018 - FECIC

veure més articles relacionats amb l'article

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags