Llegeix aquest article a:

FECIC presenta el seu Pla Sectorial 2015-2020

Vuitanta empreses van assistir ahir a Vic a la jornada internacional organitzada per la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) per presentar el Pla Estratègic d'Internacionalització per al sector carni 2015-2020 i per explicar en detall el nou Reial Decret sobre Certificació de les Exportacions.

FECICEl Dept. Internacional de la FECIC ha reunit vuitanta empreses càrnies catalanes exportadores per presentar el seu nou Pla Estratègic d’Internacionalització 2015-2020, que inclou un pla de promoció a 5 anys vista amb accions comercials com missions comercials, tant directes com inverses, o participació en reconegudes fires internacionals per potenciar mercats com la Xina, l’Àfrica subsahariana i Amèrica Llatina i obrir-ne de nous com Rússia, Austràlia, Mèxic o països musulmans. Aquest pla també contempla altres línies estratègiques comercials, com és la creació de l’Observatori Internacional de la indústria càrnia, que recull informació estadística, llistats d’importadors i estudis de mercat per a tots els blocs comercials internacionals i que estarà disponible per als seus associats a partir del segon trimestre d’aquest any. Dins d’aquesta línia comercial també es contempla la promoció del turisme gastronòmic, especialment per als embotits, amb projectes de distribució pròpia, que s’engegaran a començaments del 2016. D’aquesta manera, el pla actuarà com a motor dinamitzador per al compliment d’objectius en matèria d’exportacions, a més d’aportar visibilitat i lideratge internacional al sector carni català.

A la trobada també s’ha exposat quina és la situació general del sector a nivell mundial, s’ha fet una anàlisi global de les exportacions càrnies a les diferents àrees geogràfiques i s’han explicat quines són les tendències de futur per als propers 10 anys. 

jornada internacional

El coordinador regional del Servei d'Inspecció de Sanitat Animal del MAGRAMA, Raúl Betran, ha explicat a les empreses les últimes novetats sobre tràmits a l’exportació i sobre la nova localització del PIF de Barcelona.

L’altra part de la jornada s’ha destinat a explicar detalladament i resoldre els dubtes de les empreses sobre el nou Reial Decret 993/2014 de Certificació de les Exportacions, quins és el seu àmbit d’aplicació, el procediment d’auditoria, els cicles de certificació o els nivells de certificació i traçabilitat.

La jornada ha comptat amb la presència d’Óscar Rodríguez, de la subdirecció general d’Acords Sanitaris i Control en Frontera del MAGRAMA, i del coordinador de l’Oficina d’Exportació de la Carn d’Espanya (OECE), Daniel de Miguel.

Divendres, 27 de febrer de 2015/ FECIC.

Notícies d'empresa

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags