Llegeix aquest article a:

FECIC reuneix 50 empreses càrnies en la seva jornada internacional 2016

Una cinquantena d’empreses ha assistit avui a Vic a la Jornada internacional del Sector Carni, organitzada per la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC), per parlar sobre les novetats en matèria d’exportació i presentar el seu Pla Estratègic d'Internacionalització 2016-2017.

fecic.jpgLa FECIC ha reunit una cinquantena d’empreses càrnies catalanes exportadores amb l’objectiu de presentar les últimes novetats en matèria d'exportació, a través de diferents ponències que han tractat aspectes tècnics i comercials relacionats amb la internacionalització del sector. La jornada també ha servit per presentar el Pla Estratègic d’Internacionalització 2016-2017 del seu Dept. Internacional, que passa per accions comercials com missions comercials, tant directes com inverses, o participació en reconegudes fires internacionals per potenciar els mercats de països tercers com la Xina, Amèrica Llatina o l'Àfrica Subsahariana.

El president de FECIC, Michael H. G. Schara, ha volgut ressaltar en el seu discurs de benvinguda la importància del valor estratègic de les exportacions i la competitivitat de​ les empreses catalanes en els mercats exteriors, així com el potencial exportador del sector carni de Catalunya, que l’any 2015 va créixer un 11% respecte el 2014, en termes d'exportació global.

Seguidament, ha intervingut el secretari general de FECIC, Josep Collado, per comentar les dades positives registrades el 2015 per l’exportació del sector a Catalunya i Espanya i per exposar quin és el panorama global del sector i les tendències de futur ​en termes de consum, producció i importacions per països. També ha fet una breu presentació sobre els serveis que la Federació posa a disposició dels associats en matèria d'internacionalització.

La jornada ha comptat amb la presència d’Óscar Rodríguez, de la Subdirecció General d’Acords Sanitaris i Control en Frontera del MAGRAMA, qui ha comentat les últimes novetats en els tràmits a l’exportació, certificats sanitaris, obertura de mercats i processos d’homologació i protocols bilaterals amb països tercers. També ha aprofitat la trobada per parlar sobre el CEXGAN 2.0 i el seu funcionament i per aclarir els dubtes de les empreses envers aquesta nova eina.

jornada-internacional-fecic.jpg

La patronal també ha explicat les seves accions formatives per enguany, en l’àmbit de l’exportació, que passen per l’oferta de cursos com el 3,2,1 EXPORTA per a petites i mitjanes empreses del sector carni que s'inicien en l'exportació; el de preparació per al Reial Decret 993/2014 per a la certificació a les exportacions; o la formació per a productes carnis, que inclourà aspectes tècnics i comercials en diferents àmbits, com la legislació de països tercers, etiquetatge, certificacions i selecció de mercats per a l'exportació.

Finalment, els responsables tècnics de diferents àrees, com la de Benestar animal o l'Etiquetatge​, han fet presentacions sobre la normativa i les certificacions existents i han explicat als assistents les novetats en matèria de serveis tècnics relacionats amb la qualitat i la seguretat alimentària.

Dimarts, 12 d'abril de 2016/ FECIC.

Notícies d'empresa

Promociones Veterinarias SA s'adhereix a INNOVACC14-abr-2016 fa 3 anys 1 mesos 6 dies
Betelgeux ingressa en el consorci EHEDG12-abr-2016 fa 3 anys 1 mesos 8 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags