FECIC s'adhereix a l'Alianza para la formación profesional dual

La Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) firma l’acord d’adhesió a l'Alianza para la Formación Profesional Dual, per treballar conjuntament en aquest model de formació.

FECICEl president de FECIC, Joan Costa, i el vicepresident de la Fundació Bertelsmann, Francisco Belil, han segellat l'acord d'adhesió de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) a l'Alianza para la Formación Profesional Dual.

L'Alianza és una xarxa estatal d'empreses, centres educatius i institucions que aglutina les millors experiències en Formació Professional Dual del nostre país. Creada per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de comerç d'Espanya en 2015, l'Alianza pretén posicionar la FP Dual com una formació de qualitat que aporta múltiples beneficis a tots els agents implicats.

El sector de la indústria càrnia és molt important per a l'economia espanyola i poder disposar de persones qualificades i amb un alt nivell d'especialització professional es fa indispensable per donar resposta a les demandes actuals i les estratègies de futur. Per aquesta raó, el 2014, FECIC, com a entitat representativa del sector, va impulsar la creació de la Fundació Kreas, una entitat sense ànim de lucre, amb l'objectiu de generar talent mitjançant una oferta de formació professionalitzadora de qualitat i rellevant per a la indústria agroalimentària.

El factor diferencial de Kreas és la seva aposta per la Formació Professional Dual, format en el qual s'imparteixen tots els cursos que ofereix, que s'estructuren bàsicament entorn a dos eixos: el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, que té una durada de dos anys lectius i 2.000 hores de formació; i el Certificat de professionalitat a l'àrea agroalimentària i càrnia. A través d'aquests certificats, que s'imparteixen 100% en dualitat, les empreses formen a treballadors de nova incorporació i qualifiquen als seus empleats. El projecte, que va iniciar la seva trajectòria en 2014, ha mantingut un creixement sostingut i ofereix uns resultats d'inserció del 96% dels participants.

En l'acte, Joan Costa, president de FECIC, ha afirmat que “aquest acord dóna impuls als projectes de Formació Professional Dual que ja està duent a terme FECIC des de fa 3 anys”.

Per la seva banda, Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, ha insistit que “és essencial que associacions dels diferents sectors econòmics del nostre país coneguin la Formació Professional Dual i es facin seva la labor de difondre el model entre les seves empreses perquè cada vegada més entitats apostin per aquesta formació de qualitat. Avui fem un pas més a favor d'aquest objectiu sumant l'Alianza a FECIC, que té un paper essencial en el sector de la indústria càrnia a Espanya.

5 de març de 2018 - FECIC

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags