Formació i treball per a joves en situació d’atur

Aquest dimecres dia 1 d’octubre ha començat a Guissona un certificat de professionalitat en modalitat dual que permetrà a 20 alumnes incorporar-se al mercat de treball mitjançant un contracte de formació i aprenentatge, gràcies al projecte “Aprenent i Treballant” que la Fundació KREAS i el Grup Alimentari de Guissona han iniciat.

Divendres 3 octubre 2014 (fa 4 anys 9 mesos 20 dies)
Fundació KREASEmpresaFundació KREASEspanya

kreasLa Fundació KREAS, centre acreditat per impartir formació en indústries alimentàries amb seu principal a Olot, i el Grup Alimentari de Guissona, una de les empreses pioneres del sector alimentari, han signat un acord per formar en modalitat dual els futurs empleats de l’empresa gràcies al programa pilot del Servei Català d’Ocupació de Catalunya “Aprenent i Treballant”. La primera acció s’ha iniciat aquest dimecres dia 1 d’octubre amb una vintena d’alumnes que es formaran i treballaran a l’empresa durant un any, com a mínim.

Aquesta acció formativa permetrà als alumnes obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1 en “Operacions auxiliars d’elaboració en la indústria alimentària”, així com avançar continguts d’un segon certificat de professionalitat en “Sacrifici, feinejat i especejament d’animals”. Entre els diferents continguts, els alumnes aprendran les tècniques de desfer, tecnologia i condicionament de la carn per a la seva comercialització, maneig d’instal·lacions per a l’elaboració de productes alimentaris i operacions i control de magatzem en la indústria càrnia.

Aprenent i treballant

Un dels grans avantatges del model de dualitat que proposa KREAS és que els aprenentatges teòrics a l’aula aniran totalment relacionats amb la formació que l’alumne adquireix en el si de la pròpia empresa, de manera que els conceptes teòrics avancen amb la realitat pràctica empresarial. Mònica Furtet, directora del centre, ha valorat “molt positivament la iniciativa del SOC per impulsar aquest tipus d’iniciatives i ha agraït la participació d’empreses com el Grup Alimentari Guissona, que amb aquest projecte fa una clara aposta a favor d’una formació de qualitat i de futur pel sector”. Per la seva part, Antoni Condal, director de Recursos Humans de l’empresa, ha destacat que “el projecte serveix, d’una banda, per donar una oportunitat laboral als joves del nostre entorn per incorporar-se al mercat laboral i de l’altra, l’empresa comptarà amb treballadors de la indústria càrnia més qualificats i amb millors coneixements del seu ofici”.

Els 20 alumnes que han iniciat la formació combinaran formació a l’aula i a l’empresa al llarg de tot l’any de manera que en finalitzar-la obtindran una titulació oficial certificada pel SOC, a més de l’experiència laboral adquirida a l’empresa.

Divendres, 3 d'octubre de 2014/ Fundació KREAS.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags