Llegeix aquest article a:

gmSCAN – Classificació automàtica de canals de porc i talls primaris

Membres d'INNOVACC, Lenz Instruments, Mafrica i IRTA, en col·laboració amb la firma irlandesa gmSTEEL duen a terme amb èxit l'homologació a Espanya i Polònia d'un nou sistema de classificació automàtic de canals de porc anomenat gmSCAN.

Membres d'INNOVACC, Lenz Instruments, Mafrica i IRTA, en col·laboració amb la firma irlandesa gmSTEEL duen a terme amb èxit l'homologació a Espanya i Polònia d'un nou sistema de classificació automàtic de canals de porc anomenat gmSCAN.

El gmSCAN utilitza una tècnica de mesura coneguda com a Inducció Magnètica i que ja s'utilitza a nivell industrial per a la classificació de peces individuals (p. ex. pernil, espatlla, panxeta, magres). Aquesta tècnica permet determinar sense contacte la composició de la canal a partir de l'anàlisi de la resposta dels teixits magre i gras a l'acció d'un camp magnètic variable i de baixa intensitat.

L'equip permet classificar a una velocitat de fins a 900 canals per hora i s'integra típicament després de l'etapa d'escaldat. L’equip s’ha dissenyat per inspeccionar la canal en posició vertical que és la forma habitual de transport en la línia de sacrifici i que simplifica notablement la integració de l'equip a la línia.

gmSCAN és un métode de classificació oficial a Espanya que fa la classificació en base al percentatge total de magre (Classificació SEUROP) i proporciona informació detallada de la composició de la canal incloent la predicció de pes i el percentatge de magre en les peces més importants com ara el pernil, llom, cansalada i espatlla.

*Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea en virtut de l'acord de subvenció nº 719180

12 de juliol de 2018 - Lenz Instruments

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags