Ha tingut lloc l'assemblea general ordinària d’INNOVACC

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, clou l’Assemblea General Ordinària d’INNOVACC.

INNOVACCEl 30 de juny es va celebrar l’Assemblea General Ordinària d’INNOVACC “el clúster carni porcí català” on es van repassar les principals activitats realitzades durant el darrer any.

El president del clúster, Josep Maria Corominas, va explicar als assistents el creixement que ha tingut l’associació, que en aquests moments agrupa 76 socis: 59 empreses (46 de les quals són PIMES) i 17 institucions. Va aprofitar l’ocasió per recordar els canvis que hi hagut a la Junta Directiva i la creació del Consell Assessor Institucional. Finalment va fer una repassada de les trobades més rellevants que s’han portat a terme amb representants d’INNOVACC i altres organismes públics i privats.

L’Assemblea va aprovar els comptes del 2013 i va conèixer l’estat de comptes del 2014 en relació al pressupost aprovat el mes de desembre passat.

El gerent d’INNOVACC, Eudald Casas, va destacar l’important nombre de projectes col·laboratius desenvolupats des del naixement de l’entitat (l’any 2008), un total de 89, dels quals 21 han arribat a la fase d’implantació de la solució i 15 fins a la fase de prova pilot o prototipatge. Aquests projectes s’han centrat fonamentalment en innovació en seguretat alimentària, matèries primeres, traçabilitat, processos productius, nous productes, medi ambient, envasos i embalatges, internacionalització i benchmarking.

També va intervenir a l’Assemblea el Sr. Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, amb la conferència “Porc, cuina i innovació”, en què va destacar el potencial del sector per desenvolupar nous projectes de creació de productes que faciliten la manera de cuinar als consumidors finals, personalitzant-los per cada grup de persones i les seves necessitats.

Finalment, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, va presidir la cloenda de l’Assemblea General Ordinària d’INNOVACC. Josep Maria Pelegrí va iniciar la seva intervenció destacant el valor de l’emprenedoria: “Sou emprenedors de raça, emprenedors conscients que són les empreses les que han de conquerir els mercats i que els governs els han de donar suport a través de la col·laboració i no de la intervenció”.

Assemblea INNOVACC
El Sr. Josep Maria Pelegrí, amb el president d’INNOVACC, Sr. Josep Maria Corominas,
en el moment de la Cloenda de l’Assemblea General Ordinària d’INNOVACC.

Pelegrí també va voler remarcar la importància de la col·laboració publica-privada, “una relació basada en el fet de compartir la responsabilitat, les accions que cal fer, el suport i la informació per aconseguir objectius o beneficis comuns, i que té l’avantatge de combinar l’interès públic i la visió general de l’Administració, com també la seva experiència professional, amb la capacitat de gestió, la flexibilitat i el finançament del sector privat. Així, heu de veure el DAAM com un bon partner”.

El conseller es va congratular que l’estratègia d’INNOVACC pivoti sobre dos elements de futur com són, d’una banda, la col·laboració entre els agents de la cadena de valor i, de l’altra, “la motivació i l’acció per a assolir una innovació efectiva, que converteixi les amenaces en oportunitats, els reptes en millors posicionaments en els mercats”.

En aquest punt, Josep Maria Pelegrí es va referir a la innovació i a la recerca: idear, crear i transferir coneixements. D’altra banda, va destacar la importància de l’estudi pilot d’implantació d’un programa voluntari de control de salmonel·losi porcina a Catalunya i va remarcar que “Catalunya s’ha de convertir en un país de referència innovadora, especialment en el sector agroalimentari i en porcí.”

Dimarts 1 de juliol de 2014 - INNOVACC

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags