Llegeix aquest article a:

IBERAICE analitza l'evolució del sector ibèric

El Grup d'empreses d'ibèric d'ANICE valora positivament l'evolució del sector aquest any i avança unes perspectives optimistes de cara a la propera campanya de Nadal.

Dimecres 14 setembre 2016 (fa 2 anys 8 mesos 8 dies)

Logo-Iberaice.jpgLa Junta Directiva d'IBERAICE, el grup de treball d'empreses d'ibèric de l'Asociación Nacional de Industrias de la Carne de España (ANICE), es va reunir ahir a Salamanca per examinar l'evolució del sector ibèric, en un any valorat com a positiu en la seva evolució general i amb unes perspectives optimistes de cara a la propera campanya de Nadal.

Per a IBERAICE, que representa més del 95% de la indústria de carns i elaborats del porc ibèric i treballa en la defensa de la imatge i els interessos d'aquest sector emblemàtic, aquesta valoració positiva es recolza també en una progressiva adequació als requisits legals derivats de la Norma de Qualitat, amb un compliment creixent gràcies a la involucració i convenciment del sector i a la participació de la Interprofesional (ASICI), que està contribuint de forma significativa a assegurar la traçabilitat i la supervisió de l'animal i dels productes transformats des de la producció fins al punt de venda.

D'altra banda, la Junta Directiva d'IBERAICE ha aprovat la presentació d'un seguit de punts d'importància per al sector perquè s'abordin i impulsin en el si de la Interprofesional ASICI:

  • La definició d'una Indicació Geogràfica Protegida (I.G.P.), "l'objectiu de la qual és aconseguir una adequada protecció completa del nom "ibèric", dins i fora de les nostres fronteres", segons ha recordat el president d'IBERAICE, Francisco Javier Morato.
  • La incorporació de les Denominacions d'Origen del sector a l'estructura de la Interprofessional, per conèixer i valorar les seves inquietuds i necessitats.
  • Impulsar la creació d'un Grup Operatiu per al foment de la innovació en el sector del porc ibèric.
  • Aprovar la posada en marxa de precintes amb microxip per avançar en el desenvolupament tecnològic i el reforç de la traçabilitat.
  • Crear dos grups de treball en ramaderia i indústria per identificar els punts de millora i adaptacions necessàries en la Norma de Qualitat de l'ibèric per ajustar-la a l'evolució de sector.
  • Donar suport a la continuïtat de les accions de promoció de la imatge i el consum dels productes del porc ibèric.
  • Seguir aprofundint en el repte pendent de la internacionalització, per al que s'ha de continuar avançant en la presència en nous mercats.

Finalment, la Junta Directiva d'IBERAICE ha mostrat la seva satisfacció per la inclusió del Pernil Ibèric en la seva qualitat de Gla en la propera edició dels Premis "Alimentos de España" convocats pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAGRAMA).

Dimarts, 13 de setembre de 2016/ IBERAICE.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags