Llegeix aquest article a:

INTERPORC i Spanish Meat celebren el 1r Congrés Hispano-Xinès del sector carni a Madrid

El sector carni porcí aposta per enfortir la cooperació econòmica i empresarial entre Espanya i la Xina per la seva repercussió positiva en les empreses espanyoles.

Dimecres 23 novembre 2016 (fa 2 anys 5 mesos 29 dies)

Spanish Meat 1

Ahir al matí va tenir lloc a Madrid el primer congrés carni hispano-xinès sota el nom '1st China Meat Congress', que va comptar amb la participació de quaranta empreses, i que han organitzat INTERPORC i Spanish Meat Association (SMA), en col·laboració amb el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) i l'Associació Xinesa d'Inspecció i Quarantena (CIQA).

En aquest Congrés s'han abordat els aspectes legislatius, tècnics i sanitaris que les plantes espanyoles han de tenir en compte a l'hora d'homologar-se per exportar a la Xina. El director d' INTERPORC, Alberto Herranz, ha recordat que Espanya i la Xina han mantingut històricament unes relacions amistoses que han permès que en les últimes dècades es potenciés la cooperació empresarial. En aquest aspecte, ha destacat especialment la signatura de l'acord de 'Associació Estratègica Integral' que van signar l'any 2005 per potenciar les relacions bilaterals en l'àmbit comercial i d'intercanvi en matèries com ciència, tecnologia, cultura o educació.

Al seu torn, ha assenyalat que, des de llavors, les inversions xineses a Espanya han experimentat un creixement exponencial, que ha exemplificat en que només l'any 2015 van augmentar un 57% respecte a l'exercici anterior, alhora que ha ressaltat que "les empreses espanyoles de tots els sectors han trobat en l'última dècada una conjuntura favorable per exportar productes de qualitat".

Per la seva banda, Cristina Marí, directora internacional de SMA, ha recalcat la importància d'aquest esdeveniment, no només en matèria tècnic-sanitària, que afavorirà el coneixement dels aspectes a tenir en compte per a l'autorització de plantes no homologades, sinó també com plataforma de contacte i negociació comercial entre importadors xinesos i les empreses espanyoles que actualment ja operen al país asiàtic.

En aquest aspecte, i amb la finalitat d'ampliar les relacions comercials entre importadors xinesos i productors carnis espanyols, dins el marc de celebració del Congrés han tingut lloc les trobades "Spain-China B2B meetings", amb la participació de vint grans empreses importadores de carn de la Xina que han mantingut reunions amb plantes espanyoles actualment autoritzades per exportar a aquest país.

Una altra activitat destacable que s'ha emmarcat dins d'aquest Congrés és la visita dels importadors a diferents empreses càrnies d'Espanya per conèixer de prop el seu funcionament i el procés de fabricació que segueixen els seus productes. Entre aquestes empreses es troben grans exportadors del sector carni com ELPOZO ALIMENTACIÓN, el GRUPO VALLCOMPANYS, MATADEROS INDUSTRIALES SOLER o CÁRNICA BATALLÉ.

Dimarts, 22 de novembre de 2016/ Spanish Meat.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags