INNOVACC s'adhereix a la comunitat RIS3CAT d'alimentació que impulsa l’IRTA

La RIS3CAT suposa una oportunitat per connectar el sistema d’R+D+I amb el teixit productiu i aposta per la col·laboració dels agents (sistema d’R+D+I, empreses, administracions públiques i usuaris de la innovació).

innovaccEl passat mes de febrer, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar la RIS3CAT, l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya, que ha de garantir que les inversions en R+D+I cofinançades per la Unió Europea (UE) es tradueixin en creixement econòmic i creació d’ocupació al territori. La RIS3CAT suposa una oportunitat per connectar el sistema d’R+D+I amb el teixit productiu i aposta per la col·laboració dels agents (sistema d’R+D+I, empreses, administracions públiques i usuaris de la innovació). En aquest sentit, és una estratègia que lidera el Govern, però que protagonitzen els agents del sistema de recerca i innovació.

Per al desenvolupament de l’estratègia RIS3CAT es preveuen dos grans instruments de finançament de projectes:

Comunitats RIS3CAT. Han d’anar alineades amb els àmbits sectorials líders de la RIS3CAT. Dels 7 àmbits sectorials prioritaris que s’han definit a Catalunya, un és l’alimentació. L’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) liderarà una d’aquestes comunitats del sector de l’Alimentació, a la qual INNOVACC s’ha adherit recentment.

Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT). Articulen la participació territorial (en diferents regions de Catalunya) d’administracions locals, empreses, associacions empresarials, universitats, centres d’R+D+i, etc., amb l’objectiu de generar noves oportunitats econòmiques i crear ocupació al territori. INNOVACC ha manifestat el seu compromís de participar en una iniciativa que s’està preparant per a la Catalunya Central-Septentrional, i s’adherirà a noves propostes que sorgeixin en altres territoris de Catalunya on també hi té una presència significativa el clúster carni porcí.

Agost de 2014/ INNOVACC.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags