Llegeix aquest article a:

Interporc fomenta la bioseguretat i la seguretat alimentària

Un dels principals objectius que s'ha marcat la interprofessional del porcí de capa blanca des de la seva creació és desenvolupar projectes de R + D que permetin la millora del sector.

Dimecres 27 maig 2015 (fa 3 anys 11 mesos 25 dies)

interporcUn dels principals objectius que s'ha marcat la interprofessional del porcí de capa blanca des de la seva creació és desenvolupar projectes de R + D que permetin la millora del sector.

Juntament amb Asici, l'organització interprofessional del porcí ibèric, i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA), Interporc està participant en un projecte per al desenvolupament d'estratègies de R + D + I que permetin reduir la presència de Listeria en la cadena càrnia. Els passos a donar passen per la detecció i avaluació del risc de potencials fonts de contaminació de Listeria en les indústries càrnies, l'avaluació dels sistemes d'eradicació d'aquest bacteri i la definició de noves estratègies per a l'eliminació de la mateixa. D'aquesta forma la interprofessional s'avança als possibles avenços legislatius i també enfortir la competitivitat del sector.

A més, Interporc ha elaborat un decàleg de bones pràctiques en bioseguretat en explotacions ramaderes i el transport d'animals, que s'ha repartit a més de 80.000 explotacions ramaderes de tot el país. També es van a desenvolupar xerrades formatives i jornades tècniques en diferents punts d'Espanya per fomentar el compliment de les mesures de bioseguretat.

Un altre dels projectes en què s'està treballant des d'Interporc és la reducció de la presència de Salmonella en la cadena de porcí, des de les granges a les indústries càrnies. Amb tal propòsit, s'ha editat la Guia de bones pràctiques per al control i reducció de salmonel·losis en granges de bestiar porcí amb la qual s'ha buscat conscienciar sobre la dificultat de controlar la seva presència a més de donar consells sobre les millors pràctiques de maneig, higiene i bioseguretat per reduir la seva presència a les granges porcines.

Amb posterioritat es posarà en marxa un programa voluntari per al control de salmonel·losi porcina reduint els nivells de prevalença actuals i millorant la sanitat general en les explotacions i en les indústries càrnies.

Una altra de les malalties que causa majors pèrdues en el sector porcí és la síndrome reproductiva i respiratòria porcina (PRSS). Suposa un cost econòmic que provoca una reducció del bestiar porcí i la pèrdua de competitivitat. Davant d'això, s'ha posat en marxa un projecte per controlar aquesta malaltia i posar a prova programes de seguiment i control que puguin dur a tenir un programa nacional. En aquest programa hi col·laboren diverses universitats, centres de R + D així com les associacions sectorials més representatives (Anprogapor, Cooperatives Agro-Alimentàries, Asaja, Coag, UPA i Ancoporc).

Divendres, 22 de maig de 2015/ Interporc.

Notícies d'empresa

La IGP Llonganissa de Vic renova la seva pàgina web26-maig-2015 fa 3 anys 11 mesos 26 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags