Llegeix aquest article a:

Interporc i Spanish Meat Association reuneixen a experts xinesos i espanyols en el I Seminari Hispano-Xinès

El 'I Seminari Hispano-Xinès' es va clausurar ahir a Kunming, capital de Yunnan (Xina), i en el mateix s'han abordat aspectes tècnics.

Divendres 2 desembre 2016 (fa 2 anys 5 mesos 25 dies)

Spanish Meat 1

Experts governamentals i d'organitzacions nacionals d'Espanya i la Xina han participat a Kunming, capital de la província xinesa de Yunnan, al 'I Seminari Hispano-Xinès sobre Registre, Elaboració i Control de Productes carnis', en què s'han abordat els aspectes legislatius, tècnics i sanitaris que les empreses espanyoles han de tenir en compte a l'hora d'exportar carn i productes carnis a la Xina.

La trobada, que s'ha celebrat durant el dimecres 30 de novembre i el dijous 1 de desembre, ha estat organitzat per la Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (INTERPORC), Spanish Meat Association (SMA), el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) i l'Administració de Certificació i Acreditació de la Xina (CNCA).

Amb aquesta iniciativa, que se suma al 'I China Meat Congress', organitzat per INTERPORC i Spanish Meat Association el 22 de novembre a Madrid, ambdues organitzacions incideixen en la seva tasca de suport a l'exportació de carn i elaborats del porc blanc a la Xina, principal mercat del món, del que el nostre país és el tercer proveïdor, amb 327 milions d'euros facturats el 2015.

28 empreses espanyoles autoritzades a vendre productes del porcí a la Xina

El director d'INTERPORCc, Alberto Herranz, ha destacat la bona relació que la Xina manté amb Espanya en el sector porcí, i en aquest punt ha subratllat que, en el marc del Seminari, la CNCA ha avançat l'autorització de dues noves empreses per exportar productes del porcí al país asiàtic, així com l'ampliació de productes a una altra. Amb això seran ja 28 les companyies espanyoles que podran vendre carn i elaborats del porcí a la Xina.

Herranz ha destacat que això permetrà mantenir el bon ritme de les exportacions de carn i productes del porcí a la Xina, que en el que portem d'any 2016 s'han multiplicat fins a arribar al setembre les 316.000 tones i els 581 milions d'euros.

Per la seva banda, la directora internacional de SMA, Cristina Marí, ha explicat que "la Xina és un mercat de primera importància per a les nostres empreses de porcí, tota vegada que s'ha convertit en 2016 en el nostre principal mercat per volum d'exportacions, superant per primera vegada a França, que tradicionalment ha estat el nostre major comprador".

Marí ha exposat la importància de "mantenir un diàleg continu i constructiu tant entre les dues administracions com entre els agents del sector porcí dels dos països, ja que un major coneixement mutu de la forma de treballar de cada un i de les condicions d'accés al mercat són fonamentals perquè les nostres empreses segueixin guanyant quota de mercat a la Xina".

Important presència en els plans d'internacionalització d'INTERPORC i SMA

La importància del mercat xinès per al sector porcí espanyol s'ha traduït en una major presència d'aquest mercat en el Pla d'Internacionalització d'INTERPORC, que aquest any ha estat present en les importants fires 'SIAL-Xangai' i 'IFE Guangzhou'.

A més, ha dut a terme altres accions, com trobades institucionals amb autoritats de la Xina, trobades amb importadors, demostracions gastronòmiques a xefs xinesos o trobades amb els mitjans de comunicació d'aquest país. I de cara al 2017, INTERPORC té previst intensificar les seves accions de promoció en el mercat xinès.

El mercat xinès també és prioritari per a SMA, que ha organitzat la participació d'empreses espanyoles del sector porcí a les fires FMA (Xangai) i CIMIE (Pequín). Per a això, des de juny SMA compta amb oficina tècnica i comercial pròpia per cobrir els mercats de la Xina i el Sud-est Asiàtic, oferint serveis a les empreses que tinguin interessos comercials en aquests mercats.

Divendres, 2 de desembre de 2016/ Spanish Meat Association.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags