Llegeix aquest article a:

INTERPORC participa en la conferència de la Comissió Europea sobre Interprofessionals

El director d'INTERPORC, Alberto Herranz, afirma que no hi ha una fórmula comuna per a les Interprofessionals, ja que cada sector agrícola i ramader compta amb característiques pròpies.

Dimecres 29 març 2017 (fa 2 anys 21 dies)

INTERPORC 1El director de la Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (INTERPORC), Alberto Herranz, ha assenyalat que "una Interprofessional ha de ser reflex de la singularitat de cada sector i ha d'adaptar els seus objectius en funció de les necessitats dels seus socis per a ser útil a totes les baules de la cadena de valor".

Herranz ha participat a Brussel·les com a ponent en la conferència 'El paper de les organitzacions interprofessionals en la cadena agroalimentària', organitzat per la Comissió Europea, en el qual ha estat acompanyat pel director general de la Interprofessional de Fruites i Llegums de França, Louis Orenga, i altres experts comunitaris sobre organització de la cadena alimentària.

Ha exposat que "no hi ha una fórmula comuna per a les Interprofessionals, ja que cada sector agrícola i ramader compta amb característiques pròpies en aspectes de molta rellevància com el seu mètode de producció, el seu nivell de competitivitat, el grau de cohesió de la seva cadena de valor, la seva major o menor voluntat d'internacionalització o les peculiaritats i demandes dels seus mercats".

Per això ha advocat per "dotar-los de certa flexibilitat, dins d'unes regles comunes, perquè puguin ser un instrument útil per a cada sector", i ha indicat que a Espanya hi ha actualment 26 organitzacions interprofessionals -12 relacionades amb produccions d'origen vegetal i 14 amb produccions d'origen animal-, les quals tenen maneres de procedir amb lògiques diferències que els permeten atendre les necessitats dels seus associats.

El director d'INTERPORC, Alberto Herranz, en la conferència organitzada per la Comissió Europea.
El director d'INTERPORC, Alberto Herranz, en la conferència organitzada per la Comissió Europea.

Avantatges de tenir una Interprofessional

El director d'INTERPORC ha enumerat alguns dels avantatges que proporciona el fet de comptar amb una interprofessional, entre les quals ha destacat la major estabilitat i eficiència de la cadena sectorial; la transparència del sector; la difusió de la bona imatge de totes les baules de la cadena de valor; la promoció interior i exterior; o l'impuls a la innovació, entre d'altres aspectes.

En el cas de la Interprofesional del Porcino de Capa Blanca d'Espanya, ha assenyalat que des de l'inici de la seva activitat es va marcar diversos objectius prioritaris, com promocionar el consum de carn i elaborats del porc blanc, aconseguir una major transparència en els mercats, contribuir al millor equilibri entre l'oferta i la demanda, impulsar la qualitat, la bioseguretat i la R+D+i o intensificar la defensa del medi ambient i del benestar animal.

Alberto Herranz ha afirmat que "els resultats ens diuen que la creació de la Interprofessional ha estat un encert per al porcí de capa blanca espanyol, ja que té en marxa importants campanyes de promoció del producte i de difusió de la bona tasca del sector, dóna suport la internacionalització de les empreses, impulsa la informació sobre els mercats i potencia la innovació i la investigació.

Ha animat a altres països i sectors ha "explorar la fórmula de les Interprofessionals, ja que un sector unit és un sector molt més fort, tal com demostren l'exemple d'INTERPORC i de moltes altres organitzacions espanyoles i europees".

Dilluns, 27 de març de 2017/ INTERPORC.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags