Llegeix aquest article a:

IRTA col·labora en l'organització de Lovepork

L’acte està organitzat per Sealed Air en col·laboració amb l’IRTA, Marel i Ulma

Divendres 2 octubre 2015 (fa 3 anys 7 mesos 20 dies)
IRTAEmpresaIRTAEspanya

IRTAEl sector porcí espanyol té molt bons motius per estar orgullós: en un sector competitiu, Espanya ha aconseguit posicionar-se com el segon productor europeu, a poca distància dels productors alemanys. La indústria porcina ha demostrat ser molt eficient en la seva producció i, amb un consum intern estancat, l'exportació li ha permès créixer a bon ritme. No obstant això, no és moment d'adormir-se: el potencial d'exportació podria arribar al seu límit si no s'aconsegueix fer front als nous reptes que el context global planteja: sostenibilitat, seguretat alimentària i benestar animal.

En la conjuntura actual de la indústria, el sector no es pot permetre créixer només en volum sense accentuar la ja de per si elevada pressió mediambiental que els territoris productors suporten. A més, no són poques les campanyes, viralitzades per les xarxes socials, que mostren una indústria càrnia deshumanitzada i cruel amb la seva matèria primera, amb pràctiques que desprestigien tot el sector, sense importar les seves fronteres. El sector té dues maneres per poder créixer qualitativaLove_Porkment: d'una banda, comunicar les seves bones pràctiques en matèria de benestar animal i posicionar-se com a productor Premium -de gran qualitat, frescor i conveniència- que posi en valor a la indústria per diferenciar-se dels commodities que vendran els altres actors internacionals; d'altra banda, augmentant l'eficiència operativa de les seves explotacions. Les dues vies impliquen un canvi de paradigma: deixar de ser una indústria focalitzada en el volum i l'eficiència per passar a focalitzar-se en el valor afegit en què sostenibilitat i benestar animal són més que conceptes buits de contingut.

Aquests temes seran tractats en la jornada LOVE PORK, que inclou una sessió matutina de ponències completades amb una sessió en directe de demostracions de diferents solucions disponibles al mercat per guanyar en eficiència operativa i aportar valor afegit.

2 d'octubre de 2015/ IRTA.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags