Llegeix aquest article a:

ITENE presenta a EMPACK un nou material d'envàs biodegradable a partir de fibres de lli

L'Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística va participar els dies 18 i 19 de novembre al Saló Professional de l'Envàs i Embalatge, EMPACK Madrid 2015, amb un estand i va organitzar juntament amb Easyfairs una jornada de conferències sobre tendències en envàs i embalatge.

Divendres 27 novembre 2015 (fa 3 anys 5 mesos 29 dies)

ITENE

L'Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (ITENE) va participar els dies 18 i 19 de novembre al Saló Professional de l'Envàs i Embalatge, EMPACK Madrid 2015, amb un estand i va organitzar juntament amb Easyfairs una jornada de conferències sobre tendències en envàs i embalatge.

Els visitants a l'estand van poder conèixer de primera mà, entre altres novetats, el nou material d'envàs biodegradable desenvolupat per ITENE en el marc del projecte europeu FHLEA, basat en fibres de lli, que s'utilitzarà en la fabricació de safates per a ús alimentari.

FLHEA s'ha centrat a aconseguir nous materials biodegradables reforçats amb fibres naturals que contribueixin a ampliar les propietats barrera i mecàniques dels bioplàstics, oferint una alternativa sostenible als materials sintètics.

En concret, s'ha desenvolupat un procediment optimitzat per extreure, de les fibres del lli, nanocristalls de cel·lulosa (NCC) i s'ha comprovat que la seva incorporació sobre plàstics d'origen renovable aconsegueix augmentar un 10% la seva capacitat de deformació i incrementar al voltant del 30 % les propietats de barrera a l'oxigen.

D'aquesta manera s'aconsegueix un material d'envàs biodegradable que pot substituir els materials sintètics i a més millorar les propietats de barrera d'oxigen i humitat actuals.

El projecte ha estat liderat per ITENE i ha comptat amb la participació d'empreses i universitats com Arctic Fiber Company Ltd (Finlàndia), Melodea (Israel), Universitat del País Basc (Espanya), Organoclick (Suècia), Rodenburg Biopolymers (Països Baixos) i Termoformas del Levante (Espanya). El projecte FLHEA ha estat cofinançat pel 7è Programa Marc de R+D+I de la Unió Europea.

Dilluns, 23 de novembre de 2015/ ITENE.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags