Llegeix aquest article a:

Jamón de Huelva forma als cellers inscrits en el nou sistema de certificació

El control oficial del Ministeri suposa no només una responsabilitat encara més gran per a la DOP Jamón de Huelva, sinó l'objectivitat de la certificació i una garantia oficial per al consumidor que confia en els productes emparats i certificats per una figura de protecció europea, com és una DOP.

Dilluns 3 octubre 2016 (fa 2 anys 7 mesos 24 dies)

jamon-huelva.jpg

El Consell Regulador de la DOP Jamón de Huelva, pròxima DOP Jabugo, és un organisme tutelat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), reconegut per la Unió Europea, i sustentat pel sector elaborador i productor que aposta per la DOP.

La llei 6/2015 de Denominacions d'origen protegides d'àmbit supraautonòmic, com és el cas de la DOP Jamón de Huelva, preveu que el Magrama pogués ser l'organisme que certifiqui el producte emparat, pernil i paleta, abans de la seva comercialització. Per a això, el Magrama, a través del seu organisme competent, l'AICA (Agència d'Informació i Control Alimentari), portarà a terme controls oficials en què comprova que tant la DOP compleix amb el seu control intern, com que els operadors involucrats -elaboradors i productors inscrits- igualment compleixen els requisits d'autocontrol exigits.

Aquest control oficial del Ministeri suposa no només una responsabilitat encara més gran per a la DOP Jamón de Huelva, sinó l'objectivitat de la certificació i una garantia oficial per al consumidor que confia en els productes emparats i certificats per una figura de protecció europea, com és una DOP.

Els pernils i paletes que empara la DOP Jamón de Huelva no només compleixen les normes d'àmbit nacional comuns a tot el sector del porcí ibèric, sinó que ha de complir els estrictes controls a què obliga la Denominació d'Origen i, a més, la certificació del Magrama.

El fet que el control oficial avali el sistema de qualitat de la DOP Jamón de Huelva suposa un reconeixement a l'institució i a una forma exclusiva de protegir el producte i tot el que implica l'existència del mateix. Si bé tot això vol dir que no només la DOP fa un esforç important, sinó que és essencial la tasca de les empreses que han decidit apostar per la DOP per oferir-li les màximes garanties als seus clients i consumidors. Apostar per la DOP Jamón de Huelva és també una forma de protegir una forma de vida i amb això el desenvolupament econòmic d'un sector cabdal per a tota la Serra.

Per tal d'unificar criteris i informar als cellers inscrits s'han organitzat unes jornades tècniques dirigides als seus professionals dels Departaments de Qualitat, que han comptat amb una participació massiva i que s'han celebrat a l'emblemàtic edifici de El Tiro, actualment Centre d'Innovació i Promoció de l'Ibèric, on hi ha la seu del Consell Regulador.

Tant el Consell Regulador, a través del seu president, Guillermo García-Palacios Álvarez, com de la seva Direcció de qualitat de la DOP han traslladat als cellers inscrits el nou procediment d'auditoria que implementarà l'AICA.

Igualment es va informar de la importància que té el fet que la DOP Jamón de Huelva segueixi tutelada pel Magrama de cara al procés que s'acosta i que suposa el proper canvi de nom de la DOP Jamón de Huelva per DOP Jabugo.

El consumidor ha de tenir totes les garanties quan adquireixi una peça amb DOP Jabugo, un producte emparat per una DOP i certificat per les institucions espanyoles i la Unió Europea.

Protegint el nom es protegeix a un producte i tots els ingredients que fan que segles després segueixin donant vida a un territori, sota el paraigua de la futura DOP Jabugo.

Divendres, 30 de setembre de 2016/ Jamón de Huelva.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags