KREAS alerta sobre l’oferta laboral no coberta per part de les empreses del sector alimentari

La Fundació KREAS inicia aquest mes de setembre un nou curs acadèmic, augmentant l’oferta formativa respecte l’any passat i garantint un percentatge del 94% d’inserció laboral als titulats, per donar resposta a un sector amb una elevada necessitat d’inserció laboral no coberta.

Dimecres 6 setembre 2017 (fa 1 anys 8 mesos 16 dies)
Fundació KREASEmpresaFundació KREASEspanya

Kreas

Aquest mes de setembre comença un nou curs acadèmic per als futurs treballadors del sector alimentari que vulguin estudiar i treballar. Això és possible gràcies al model dual que imparteix la Fundació KREAS, que combina l’aprenentatge teòric d’aula amb l’aprenentatge pràctic i de treball efectiu a l’empresa.

“A data d’avui, malgrat la taxa d’atur registrat, el sector alimentari no arriba a cobrir la totalitat de les seva oferta laboral”, explica Mònica Furtet, directora del centre, a qui preocupa també que “el sector alimentari, eix cabdal en l’economia catalana, no sigui prou atractiu entre els joves a l’hora d’escollir la seva professió de futur”.

Més del 94% dels alumnes que han finalitzat els seus estudis a KREAS estan treballant en empreses del sector alimentari, principalment en indústries càrnies. En funció del nivell dels estudis cursats i les competències adquirides durant el període d’aprenentatge, els professionals incorporats al món laboral ocupen llocs de treball indefinits com a tècnics especialitzats o operaris qualificats.

KREAS aplica el mètode dual, on la part pràctica es duu a terme dins les instal·lacions de les empreses col·laboradores de la Fundació i, per tant, els alumnes afronten situacions laborals reals des de l’inici dels seus estudis. Aquest fet representa un avantatge competitiu respecte l’alumne que hagi seguit una formació només teòrica i garanteix la seva òptima inserció laboral posterior.

A Catalunya, la indústria alimentària representa el segon sector industrial, després del químic, en termes de generació de volum de negoci i és, així mateix, un dels sectors capdavanters pel que fa a generació d’ocupació. En els darrers anys, el sector ha mantingut, i fins i tot ha augmentat, els seus índexs de creixement. La indústria càrnia, per la seva banda, ha passat a ser el subsector més important a Catalunya, tant pel que fa a volum de negoci, com en llocs de treball generats i establiments que s’hi dediquen. Més enllà de la Garrotxa, la Fundació KREAS està molt present també a les comarques de Lleida i Catalunya Central oferint formació específica adreçada al sector.

Dimarts, 5 de setembre de 2017/ Fundació KREAS.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags