KREAS consolida l’oferta formativa del sector alimentari a la comarca coincidint amb l’inici de la cinquena promoció

La Fundació KREAS inicia aquests dies la cinquena promoció del cicle formatiu de grau superior de processos i qualitat en la indústria alimentària amb un percentatge d’inserció laboral amb contracte indefinit, una vegada finalitzats els estudis, d’un 73%

Fundació KreasAquest mes de setembre ha començat a Olot un nou curs acadèmic amb la cinquena promoció de futurs tècnics superiors de processos i qualitat en la indústria alimentària. Gràcies al model 100% dual que imparteix la Fundació KREAS, els alumnes combinen l’aprenentatge teòric a l’aula amb l’aprenentatge pràctic i de treball efectiu a l’empresa.

Divuit alumnes han superat un procés de selecció i abans de finals d’any s’incorporaran progressivament en diferents indústries alimentàries. Una de les novetats d’aquest curs és la diversitat dels alumnes en quan a estudis previs i a lloc d’origen. Es tracta d’un perfil d’alumnes amb procedències acadèmiques molt diferents. Per aquest motiu, enguany s’ha incorporat una formació prèvia d’anivellament que permet, d’una banda, conèixer la situació real de partida i, per altra, dotar de recursos i eines a l’alumne per millorar el seu posterior rendiment.

Un altre dels aspectes que més reclama l’entorn laboral són les competències transversals d’aquests aprenents que s’incorporen al projecte de formació dual. Responsabilitat, implicació, flexibilitat, treball en equip, etc. són valors que des del centre es treballen en el marc de cada unitat formativa.

Tenint en compte les anteriors promocions, Kreas ha format a un total de 84 tècnics de processos i qualitat en la indústria alimentària. El 100% d’aquests alumnes segueixen el model dual Kreas que inclou un contracte laboral de formació i aprenentatge de 2 anys de durada més l’obtenció de la titulació. Acabats els estudis, de les tres promocions que ja han finalitzat la formació, un 73% dels alumnes es van incorporar al mercat laboral amb contractes indefinits, ja sigui en la mateixa empresa on havien fet la formació dual com en altres indústries del sector alimentari. La resta, un 27%, es van incorporar amb contractes temporals o bé han decidit seguir estudiant i posposar per més endavant l’entrada al mercat laboral.

Els alumnes de la primera promoció de Kreas es van incorporar al mercat laboral amb contractes indefinits i estan ja actualment ocupant càrrecs de responsabilitat i llocs de treball clau en diferents empreses del sector alimentari.

El cicle formatiu de grau superior és una part de les accions que impulsa la formació Kreas, però hi ha un altre volum d’alumnes a través dels certificats de professionalitat i formació contínua. En total, en aquests quatre anys més de 700 alumnes s’han format a les aules Kreas i s’han impartit més de 19.000 hores de formació.

D’altra banda, Olot acollirà demà la inauguració de curs acadèmic 2018/2019 del Campus Professional de la UVic-UCC. L’acte començarà a les 18h a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i estarà presidit pel rector de la Universitat, Joan Masnou i per l'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas.

18 d'octubre de 2018 - Kreas

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags