KREAS porta casos d’èxit en formació dual a la Fira Alimentaria 2018

Ha organitzat una taula rodona amb tres experiències empresarials d’èxit i ha comptat amb un espai compartit amb la FECIC on ha pogut atendre visites programades i informar sobre el seu projecte educatiu dual.

Dilluns 23 abril 2018 (fa 8 mesos 28 dies)

KREASSota el títol “KREAS, casos d’èxits en la Formació Professional Dual”, tres empreses pioneres en la implementació de polítiques de formació del seu capital humà han compartit amb els més de 50 assistents a la jornada la seva experiència. La taula rodona, organitzada per la Fundació, va comptar amb la presència de tres directors de recursos humans de tres empreses de llarga trajectòria i localitzades en diferents punts del territori com: BonÀrea Agrupa, representada pel seu director de RRHH i RRPP, Antonio Condal; Noel Alimentària, representada per la seva directora de RRHH i PRL, Mònica Vidal, i l’Escorxador d’Avinyó, representat pel seu director de producció i RRHH, Genís Borralleras. La directora general de KREAS, Mònica Furtet es va encarregar d’iniciar la sessió donant a conèixer el projecte i posteriorment moderar el debat, que va tenir una molt bona acceptació.

Durant el debat, el director de RRHH i RRPP de BonÀrea Agrupa, Antonio Condal, va destacar “que han creat un model únic que utilitza la formació dual com a sistema de selecció per incorporar talent jove a l’empresa amb un èxit d’inserció laboral superior al 90%”. BonÀrea va ser la primera empresa alimentària en implementar l’any 2014 el model de formació dual kreas en certificats de professionalitat i a data d’avui ja van per la 8a promoció.

La directora de RRHH i PRL de Noel Alimentaria, Mònica Vidal, va ressaltar que “l’empresa va ser una de les pioneres en potenciar la implementació del cicle formatiu de grau superior 100% dual per cobrir càrrecs tècnics de processos i qualitat”. També va afegir que “Noel necessita incorporar constantment personal qualificat i la formació dual que ofereix KREAS és una molt bona oportunitat per captar i formar nou talent”. Així, Vidal va posar com a exemple casos d’èxit de persones que es van incorporar a l‘empresa com a aprenents i actualment ocupen llocs clau dins de l’empresa.

El director de producció i RRHH de l’Escorxador d’Avinyó, Genís Borralleras, va valorar molt positivament l’experiència en el model dual i justificava “la necessitat de donar a conèixer millor entre els joves les oportunitats que ofereix el sector ja que segueix essent poc vocacional”.

Tots ells van destacar la importància de l’actitud en la selecció de nou personal i les necessitats de formar els seus treballadors i oferir-los un creixement professional dins de l’empresa. Els assistents van poder fer preguntes als convidats al finalitzar la sessió i arran d’aquestes preguntes es van encetar nous temes com la importància d’aprendre altres idiomes com ara l’anglès.

La valoració de la jornada ha estat molt positiva i ha permès posar en valor l’experiència contrastada de les diferents empreses que participen el projecte de formació dual liderat per la Fundació KREAS.

20 d'abril de 2018 - Fundació KREAS

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags