Llegeix aquest article a:

La DOP Jamón de Huelva a punt de ser DOP Jabugo

El passat dia 11 de febrer va concloure el termini establert per a què des de qualsevol país del món es poguessin presentar al·legacions al registre de la Denominació d'Origen Protegida Jabugo, amb la qual cosa ja només queda que la Comissió procedeixi a tancar aquest tràmit comunitari.

Dimecres 15 febrer 2017 (fa 2 anys 2 mesos 4 dies)

Jamón de Huelva 1

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Jamón de Huelva també ha publicat les xifres provisionals de porcs identificats en les deveses, peces precintades en assecadors i pernils i espatlles certificades abans de la seva sortida dels cellers durant l'any 2016 i ha fet balanç de les actuacions de l'exercici.

El més destacable de tot el succeït al 2016 és que la Comissió de la Unió Europea va publicar l'11 de novembre de 2016 la sol·licitud de canvi de nom de la DOP Jamón de Huelva per DOP Jabugo en el Document Oficial de la Unió Europea (DOUE), conseqüentment ha finalitzat el període d'oposició a nivell internacional, i atès que es confia que no hi haurà hagut cap, es roman a l'espera que es procedeixi al registre de la DOP Jabugo en les pròximes setmanes.

Pel que fa a les dades de l'exercici 2016, en primer lloc, el nombre de porcs ibèrics identificats en les deveses inscrites va ser de 21.215, el que per a Guillermo García-Palacios, president del Consell Regulador, es considera "positivament el nombre de porcs controlats en aquest 2016/17 ja que suposa una estabilitat en ser semblant a l'any anterior".

En segon lloc, el nombre de peces precintades als escorxadors inscrits va ser de 78.530 el que suposa un increment del 57%. García-Palacios ha destacat que "per segona vegada en la història de la DOP Jamón de Huelva les peces que s'han precintat només corresponen a porcs alimentats exclusivament amb glans i pastures naturals".

En tercer lloc, el nombre de pernils certificats amb la màxima designació de qualitat, Summum, de la DOP Jamón de Huelva es va situar en 28.545 i va representar gairebé un 98% en el conjunt dels pernils emparats. I va aprofitar per recordar que "la DOP Jabugo només tindrà una única i màxima designació de qualitat: de gla 100% ibèric".

Els pernils i espatlles certificades han estat comercialitzades per cellers inscrits en els següents municipis del Parc Natural Sierra de Aracena i Picos de Aroche les deveses de les quals estàn declarades Reserva de la Biosfera per la UNESCO: Aracena, Aroche, Corteconcepción, Cortegana, Cumbres Mayores, Jabugo i Santa Olalla del Cala.

L'estimació del valor econòmic en el mercat del total de les peces certificades va arribar als 12.753.188,35€ l'any 2016.

13 de febrer de 2017 - Jamón de Huelva

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags