La Fundació KREAS presenta a Olot la seva oferta formativa dual en Indústria alimentària.

El passat 13 de Maig es va presentar a Olot la Fundació KREAS que té com a objectiu principal esdevenir un centre de referència en Formació Professional Dual en el sector alimentari

Dimecres 14 maig 2014 (fa 5 anys 2 mesos 2 dies)
Fundació KREASEmpresaFundació KREASEspanya

El passat 13 de Maig es va presentar a Olot la Fundació KREAS que té com a objectiu principal esdevenir un centre de referència en Formació Professional Dual en el sector alimentari i que el curs vinent engegarà el cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària així com un ampli ventall de certificats de professionalitat.

KREAS neix de la col·laboració entre la Federació Catalana d’Indústries Càrnies (FECIC), que aglutina el 96% de la producció càrnia catalana, la Fundació Universitària Balmes (FUB), òrgan titular de la Universitat de Vic-UCC i l’Ajuntament d’Olot. En la presentació, l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, va destacar la importància que suposa per a la Garrotxa comptar amb uns estudis de nivell universitari, que crearan riquesa al territori a partir de la formació i de la inserció laboral.

kreas

Per al secretari general de la FECIC, Josep Collado, el fet que tot un sector com el carni, amb una facturació de 8.000 milions d’euros anuals i el 21% del PIB industrial català, vagi de bracet d’una universitat és un fet innovador en la formació dual a Catalunya.

El CFGS en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària s’impartirà en part a l’empresa i en part a la seu central de KREAS a Olot, a l’edifici de la Fundació d’Estudis Superiors (FES). Tal i com va explicar la directora del nou ens, Mònica Furtet, gràcies a la metodologia dual el cicle formatiu oferirà una formació laboral i acadèmica amb l’objectiu d’aconseguir una formació del treballador-estudiant que combini l’activitat laboral en una empresa amb l’activitat acadèmica al centre des del primer moment. Per això, KREAS es reforça amb l’expertesa i el coneixement de la FECIC i de Universitat de Vic a l’hora d’oferir una formació de qualitat, amb professors professionals del sector i amb una trajectòria i experiència reconegudes.

kreas

A part del CFGS en modalitat dual, també s’impartiran certificats de professionalitat, que són un document oficial que acredita com a professional competent per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. Un certificat de professionalitat de tercer nivell dóna accés al cicle formatiu de grau superior de KREAS, prèvia prova d’accés.

La Fundació KREAS, juntament amb Teknós, el centre de formació professional dual en l’àmbit de la tecnologia i la comunicació amb seu a Vic, són els dos pilars que conformen el nou Campus Professional UVic. El rector Jordi Montaña va explicar que aquest projecte forma part de la missió de la universitat, especialment d’una universitat territorial com la UVic-UCC, de ser motor de coneixement i d’innovació al servei del territori. La creació d’aquest Campus Professional UVic és un pas molt important a l’hora de dinamitzar i reforçar la relació entre l’educació superior i l’empresa, per tal de poder implantar el model dual de formació, seguint el model de formació professional superior europeu.

Notícies d'empresa

La producció càrnia catalana es mantè estable el 201329-març-2014 fa 5 anys 3 mesos 17 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí