La històrica llonganissa Bofill de Vic, ara 100% ecològica

La recuperació de la marca Bofill, desapareguda a principis de 2014, ha estat possible gràcies a la intervenció dels propietaris de Casa Sendra.

Dimecres 30 novembre 2016 (fa 2 anys 7 mesos 22 dies)

Casa Sendra 1Bofill, la prestigiosa llonganissa creada a Vic el 1898, torna ara al mercat reconvertida en ecològica, dos anys després de la seva desaparició. Així doncs, aquest exclusiu producte gourmet no tan sols reprodueix el procés tradicional d’elaboració, sinó que a més ara inclou exclusivament carn 100% ecològica de màxima qualitat; el qual el converteix en un embotit únic, saludable i de qualitat insuperable.

Bofill s’elabora amb la millor matèria prima de proximitat i únicament de verres provinents de granges ecològiques que garanteixen que l’animal s’ha alimentat amb una dieta certificada ecològicament i ha viscut en un espai ampli – tant interior com exterior-, a més de ser descendents de femelles també ecològiques. Els experts de Bofill seleccionen una a una les verres ecològiques, escollint tan sols aquelles que compleixen unes exigents condicions. És per aquest motiu que la producció de Bofill és molt limitada, de 100 peces mensuals inicialment i fins a un màxim de 200 més endavant.

Per l’elaboració de Bofill s’inclouen les parts més nobles del porc - pernil, paleta, llom i cansalada – i tan sols s’hi afegeix pebre blanc mòlt i en gra, aconseguint així un producte totalment natural. El procés de curació dura unes 20 setmanes, durant les quals es generen les condicions de temperatura i humitat idònies, reproduint l’entorn de l’hivern i de la primavera en el qual antigament s’assecaven els productes.

El resultat és una llonganissa amb personalitat pròpia i d’excel·lents qualitats gastronòmiques, de sabor en boca suau però amb un punt picant al final del tast, degut al pebre blanc. De color vermellós suau, Bofill té una aroma perfumada i la seva flora recorda a un bosc mediterrani humit de l’època de la tardor. Amb un pes unitari aproximat de 1,3 kg, Bofill es pot adquirir a establiments gourmet seleccionats, a un preu aproximat de 70€ el quilo (quan es compra a talls).

David Garcia-Gasull va apostar per adquirir Bofill i Casa Sendra, les dues més prestigioses marques de llonganisses que havien desaparegut a principis de 2014. Actualment, aquest dos embotits es tornen a fabricar en unes modernes instal·lacions situades al parc natural del Montseny.

Llonganissa Bofill de Vic
Llonganissa Bofill de Vic

Novembre de 2016/ Casa Sendra.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags