Llegeix aquest article a:

La producció càrnia catalana es mantè estable el 2013

El sector porcí continua creixent amb un augment de la producció del 3,2% respecte el 2012, segons informa la patronal càrnia catalana (FECIC).

fecic.gifLa indústria càrnia catalana continua sent un dels sectors industrials estratègics de l’economia catalana que millor aguanta el període de crisi actual, tot i registrar una lleugera correcció respecte el 2012. Així ho demostren les xifres de producció i d’exportació de carn i productes elaborats catalans corresponents al 2013.

En el seu conjunt, la producció de carn a Catalunya ha augmentat l’any 2013 en un 2%, apropant-se als dos milions de tones (en concret 1.984.675 t), tenint en compte les produccions d’animals d’abast, com són les espècies porcina, vacuna, ovina, equina, caprina, aviram i conills.

Si es fa referència a caps sacrificats, l’espècie porcina continua sent la més rellevant del sector carni català, amb un total de 18,6 milions d’animals sacrificats, xifra que representa un augment del 3,2% i de 48.334 tones en relació l’any 2012. Aquest increment de la producció càrnia catalana no manté la mateixa tendència a la resta de l’Estat espanyol, on segons dades provisionals del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) ha disminuït el seu volum de producció en un 3%.

Pel que fa al comerç exterior, s’ha estancat una mica el creixement positiu dels darrers anys en volum, a causa del tancament de Rússia a la carn de porcí espanyola i catalana. El 2013 va finalitzar amb prop de 900.000 t de carn exportada, assolint unes vendes a l’exterior superiors a 2.200 milions d’euros, dada que suposa un descens del 3% respecte el 2012 i que representa el 56% del total d’exportacions de carn espanyola.

Quan s’analitzen les dades de comerç exterior de carn de porcí, s’aprecia que s’ha exportat el 55% del que s’ha produït, fet al que ha contribuït la tasca d’internacionalització que fa FECIC amb el seu Pla Estratègic Sectorial, que té com a objectiu impulsar competitivament a les seves empreses als mercats exteriors.

3 de març de 2014 - FECIC

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags