Llegeix aquest article a:

La producció de la IGP Llonganissa de Vic creix un 13% durant el primer semestre de 2017

El Consell Regulador de la Llonganissa de Vic ha fet públiques les dades corresponents al volum comercialitzat de la IGP durant el primer semestre de 2017, dada que suposa un increment del 13%.

Dimarts 5 setembre 2017 (fa 1 anys 9 mesos 14 dies)

IGP Llonganissa de Vic

Del total del producte comercialitzat per les vuit empreses membres de la IGP, cal destacar el gran augment dels llescats en sobres, amb una pujada del 68%, mentre que el producte destinat a lliure servei, en peces unitàries de 200 gr aproximadament, ha crescut un 11%. La producció dels llescats ha estat de 201.765 unitats comercialitzades mentre que la de peces per a lliure servei ha sumat 198.447 unitats. Pel que fa al format de producte destinat a la venda al tall, ha patit un descens del 9,4%.

Aquestes dades positives refermen la tendència creixent de comercialització de Llonganissa de Vic dels últims anys, fruit de la implantació dels nous formats que demanden els consumidors i de l’alta qualitat del producte, que passa unes auditories periòdiques per certificar que compleix amb tots els requisits que implica pertànyer a la IGP i unes analítiques sensorials per millorar així les seves condicions organolèptiques.

La IGP Llonganissa de Vic també ha publicat les dades definitives de producció durant 2016, en què es va registrar un increment de la seva producció d’un 17%, amb un volum total de fabricació de 215.702 kg, mentre que al 2015 les peces elaborades van sumar 181.097 kg.

Respecte a les dades de comerç exterior, ja s’exporta prop del 15% de les peces comercialitzades. Els principals mercats, que pertanyen a la Unió Europea, són França, que ha passat a ser el primer consumidor amb un 27%, seguit d’Alemanya, amb el 15%, i Bèlgica, amb el 12,5%. Cal destacar el creixement de les vendes a Andorra, que suposen ja el 17% de les vendes totals fora del territori nacional.

Dimarts, 5 de setembre de 2017/ IGP Llonganissa de Vic.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags