Llegeix aquest article a:

La producció de la IGP Llonganissa de Vic torna a créixer per tercer any consecutiu

Segons les dades del Consell Regulador de la IGP, el creixement de 2015 ha estat del 75%.

Dilluns 18 gener 2016 (fa 1 anys 10 mesos 29 dies)

IGP-Llonganissa-de-Vic.jpgEl Consell Regulador de la Llonganissa de Vic ha fet públiques les dades corresponents al consum d’etiquetes de la IGP de 2015, que ha estat de 685.619 unitats comercialitzades, per 391.703 venudes el 2014, dada que suposa un increment del 75%. És el tercer any que la IGP registra dades positives.

Del total del producte comercialitzat per les vuit empreses del Consell Regulador IGP Llonganissa de Vic, destaca l’augment del 124% del producte destinat al lliure servei, que són les peces unitàries de 200 gr aproximadament, i el creixement del 49% del format llescat. El producte que es ven al tall es manté pràcticament invariable.

El secretari del Consell Regulador de la IGP, Josep Collado, ha valorat aquestes dades: “aquest important increment, que ha passat de les 200.000 etiquetes comercialitzades el 2013 fins a les prop de 700.000 el 2015, evidencia l'alt grau d'acceptació del producte per part del consumidor i coincideix amb l'adaptació dels formats de la Llonganissa de Vic al model de lliure servei de la moderna distribució, així com també a un reforç de la qualitat del producte, incorporant les anàlisis sensorials a les analítiques i auditories que ja realitza el Consell Regulador per garantir la seva màxima qualitat”.

Respecte a les dades de comerç exterior, ja s’exporta prop del 13% de les peces comercialitzades. Els principals mercats, que pertanyen a la Unió Europea, són el Regne Unit, que és el primer consumidor amb un 51%, seguit d’Alemanya, amb el 29,5%, i França, amb el 15,7%.

IGP.jpg

Dilluns, 18 de gener de 2016/ IGP Llonganissa de Vic.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags