Llegeix aquest article a:

Les principals empreses productores de porcí d'Espanya viatgen al gegant asiàtic de la mà de Zoetis

Van visitar el 8è saló Meat FHC China celebrat en el marc de la 20a edició del Food and Hospitality Expo (FHC).

Dimarts 20 desembre 2016 (fa 2 anys 7 mesos 2 dies)

 1

Un total de 18 representants de les principals empreses productores de porcí d'Espanya van viatjar del 6 a l'11 de novembre a la Xina, la primera potència productora de porcí a nivell mundial, de la mà de Zoetis, amb l'objectiu de conèixer de primera mà el seu mercat i analitzar les oportunitats de la carn de porc espanyola en el mateix.

Un viatge que va englobar reunions amb productors de porcí del país, amb empreses de transformació i altres agents importants en la comercialització de carn de porc a la Xina i a Hong Kong, així com la interacció amb altres importadors de carn (distribuïdors i retailers).

Espanya és el país d'Europa amb major nombre d'establiments autoritzats per a l'exportació de carn de porcí a la Xina, situant-se per davant de països com Alemanya, Dinamarca o França. Un fet que es va corroborar i es va fer notar al llarg del viatge, sobretot a Hong Kong on la carn fresca i el pernil curat ibèrics són productes diferenciats i apreciats pel consumidor.

Coneixent de prop el mercat asiàtic
A Xangai, el grup va visitar la vintena edició de la Food and Hospitality Expo (FHC Xina), un dels salons de referència per a importadors i exportadors de productes d'alimentació en el gegant asiàtic, en el marc del qual es va celebrar el vuitè saló Meat Xina, dedicat en exclusiva a la importació i exportació de carn al país, i en què, a més, hi va haver representació espanyola, doncs diverses empreses del nostre país van estar-hi presents amb un estand.

Foto grup
Foto grup

Una altra de les principals activitats que van realitzar els espanyols a Xangai va ser una reunió tècnica amb productors xinesos, a la qual va assistir la vicepresidenta de la secretaria d'Agricultura del govern xinès, el director de l'Associació de Productors de Porcí Xinesos, i una vintena de productors del país. Una interessant jornada de treball en què cada delegació va poder conèixer de prop el mercat de l'altre país, aprofundint en les dades d'exportació i importació i en les claus per produir amb èxit en els dos països, analitzant els costos de producció, la tecnologia emprada i les patologies de més freqüent aparició en els animals. Per finalitzar, es va aprofundir en les possibles oportunitats d'inversió i futures aliances estratègiques o joint venture entre els dos països.

D'altra banda, a Hong Kong es va dur a terme una altra important reunió de treball a la Cambra de Comerç Espanyola, en aquesta ocasió amb traders i retailers, en la qual es va realitzar una visió global de la importació a Hong Kong i la Xina, aprofundint en els requisits legals necessaris per poder exportar a aquests països. Aquesta reunió va comptar amb la intervenció de la directora de l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a Hong Kong, María Pérez-Ribes, que va explicar els hàbits de consum a Hong Kong i va remarcar quines oportunitats de negoci percebia per a la carn de porc d'Espanya.

El viatge es va completar amb la visita a lineals de grans superfícies i supermercats en els quals el grup va poder conèixer in situ què i com es comercialitzen els diferents productes i subproductes carnis a la Xina.

Aquesta activitat, englobava al programa de serveis de valor afegit que Zoetis ofereix als seus clients VetSupport+, reforça l'objectiu de la companyia d'apropar a les principals empreses de producció porcina espanyola la porcicultura dels països més destacats pel que fa a producció i consum de porc es refereix.

El viatge va resultar ser una experiència molt completa en la qual, de la mà de Zoetis, els professionals van conèixer les últimes tendències del sector, van compartir coneixements amb altres productors i van obtenir assessorament de líders d'opinió i experts de reconegut prestigi.

19 de desembre de 2016 - Zoetis

Notícies d'empresa

Joan Costa, nou president de FECIC09-gen-2017 fa 2 anys 6 mesos 13 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags