L'IRTA presenta un simulador d'inactivació de microorganismes

El simulador HP3 presentat té dues aplicacions fonamentals: d'una banda permet l'estimació de la reducció de la càrrega microbiana pels tractaments d'alta pressió i, de l'altra, permet estimar els criteris de procés necessaris per aconseguir una determinada inactivació.

Dimarts 12 maig 2015 (fa 4 anys 2 mesos 10 dies)
IRTAEmpresaIRTAEspanya

IRTAL'IRTA va presentar algunes de les seves innovacions i projectes més destacats per a la indústria alimentària a les xerrades que va realitzar al seu estand durant la fira Bta (Barcelona Tecnologies de l'Alimentació), celebrada els dies 21 a 24 d'abril a Barcelona. Ciència, capacitats i innovacions de processos, eines i tecnologies van ser els eixos sobre els quals van girar aquestes xerrades.

La Dra. Anna Jofré va ser l'encarregada d'explicar al públic present a l'estand de l'IRTA el funcionament del HP3, un simulador de la inactivació de microorganismes en aliments tractats per altes pressions.

L'alta pressió hidrostàtica és una tecnologia no tèrmica de conservació d'aliments, un procés físic que inactiva els microorganismes per dany cel·lular i que té com a avantatge que no hi ha zones sobretractades, si no que el tractament és completament uniforme sobre el producte en qüestió.

Entre d'altres, una de les seves aplicacions més útils per a la indústria alimentària és la seva capacitat per inactivar el bacteri Listeria monocytogenes.

HP3

El simulador HP3 presentat per la investigadora de l'IRTA té dues aplicacions fonamentals: d'una banda permet l'estimació de la reducció de la càrrega microbiana pels tractaments d'alta pressió i, de l'altra, permet estimar els criteris de procés necessaris per aconseguir una determinada inactivació.

La Dra. Jofré va exposar com a exemple pràctic la higienització del pernil curat llescat i envasat al buit, i va explicar com es podrien aconseguir els requisits de la Food Safety Authority dels Estats Units en relació a la presència de Listeria monocytogenes en aliments cuits llestos per menjar (tolerància zero).

Divendres, 24 d'abril de 2015/ IRTA.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags