Listeria Defense: un nou servei de Betelgeux contra Listeria

Consisteix en un servei integral per detectar, eliminar i prevenir la contaminació per Listeria monocytogenes i està dirigit a les indústries alimentàries i de begudes que hagin detectat la contaminació per Listeria o vulguin millorar els seus mecanismes de prevenció.

Dijous 19 febrer 2015 (fa 4 anys 5 mesos 2 dies)

BetelgeuxEn base a l'àmplia experiència que Betelgeux té en el control de la contaminació en indústries alimentàries i fruit de les necessitats observades en la indústria, l'empresa presenta el servei Listeria Defense. Aquest servei compost de quatre fases, es proposa com un pla integral per detectar, eliminar i prevenir la contaminació per Listeria monocytogenes en plantes d'elaboració d'aliments i begudes.

La contaminació per Listeria monocytogenes és un repte per a les indústries alimentàries que pot arribar a causar pèrdues de fins a 10 milions d'euros per una retirada de producte. Per minimitzar la possibilitat de contaminació per Listeria, el servei Listeria Defense aporta a les indústries el coneixement i les eines necessàries per prevenir-la.

Listeria PlacaListeria Defense es planteja en quatre fases: diagnòstic, control, verificació i prevenció. En una fase inicial de diagnòstic s'identifica l'origen i localització de la contaminació, així com els punts amb més risc, més propensos a una possible contaminació per Listeria monocytogenes. A la segona fase de control, s'implanten les mesures correctores per prevenir el risc de contaminació i tractar, si cal, la contaminació per aquest patogen. En la fase de verificació es produeix la revisió dels resultats obtinguts i confirmació de resultats de les mesures de control, per passar finalment a la fase de prevenció en la qual es crea un pla i s'implanten els procediments i estratègies oportunes per prevenir una futura contaminació per Listeria.

El servei està dirigit tant a indústries que hagin detectat la contaminació per aquest patogen com a aquelles que vulguin millorar els seus mecanismes de prevenció. Després d'implementar les mesures correctores adequades, en cas necessari, s'implanta un pla de xoc i, en tots els casos, es dissenya un pla de prevenció per prevenir la possibilitat de contaminació del producte alimentari.

Betelgeux compta amb un llarga experiència en el control de Listeria i el control de la contaminació, producte d'això són la publicació del llibre "Listeria monocytogenes en indústries càrnies" i la direcció del projecte internacional BIOLISME II en què s'ha desenvolupat un equip que permet la detecció de Listeria monocytogenes en menys de 2 hores.

Dimecres, 18 de febrer de 2015/ Betelgeux.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags