Llegeix aquest article a:

Livestock Forum analitza la transmissió de les malalties animals als humans

Experts reclamen un major augment de la col·laboració entre veterinaris i metges

Dijous 19 maig 2016 (fa 3 anys 7 dies)

livestockforum.jpg

Experts reunits a la primera jornada Livestock Fòrum Networking Day, organitzada per Fira de Barcelona amb la col·laboració de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, han coincidit a reclamar una major col·laboració entre veterinaris i metges amb l'objectiu d'evitar la transmissió de malalties d'origen animal als humans.

En aquest sentit, el catedràtic de Sanitat Animal i president del Consell General de Col·legis de Veterinaris d'Espanya, Juan José Badiola, ha destacat el paper dels veterinaris "no tant en el tractament, sinó en la prevenció de les malalties animals" per poder minimitzar la transmissió de malalties als éssers humans, ja sigui mitjançant contacte directe o pel seu pas a la cadena alimentària, sobretot, en determinades zones d'Àsia, Àfrica o Amèrica Llatina.

Per la seva banda, la doctora holandesa Marion Koopmans, directora del Departament de Virociències del Centre Mèdic Universitari de la Universitat Erasmus MC de Rotterdam, ha afirmat que "el nou concepte One Health, One World -que posa de manifest la relació entre les malalties animals i la salut pública- provoca que els dispositius de governança sanitària es vegin obligats una política harmonitzada i coordinada ".

IMG_0701.jpg

Segons Koopmans, un 70% de les noves malalties infeccioses que pateixen els humans procedeixen, de manera directa o indirecta, en haver estat en contacte amb animals. Koopmans ha destacat que "l'accés més fàcil a llocs més remots i el canvi climàtic", entre altres factors, ha facilitat la propagació de noves i inèdites malalties.

La doctora Sandra Blome, directora de l'Institut Friedrich Loeffler d'Alemanya, ha assenyalat que "les vacunes en els animals de granja serveixen per controlar les malalties" i ha afirmat que "d'aquesta manera, s'evita que es transmeti als consumidors". Blome ha dit que "el consum de carn procedent d'animals vacunats no suposa cap risc, tot i la percepció que té la societat". En una altra intervenció, el professor Jack Dekkers de la Universitat de l'Estat d'Iowa dels Estats Units ha advocat per "un major ús de la genètica per a augmentar la resistència dels animals a contraure determinades malalties".

Més de 160 congressistes de més de 80 companyies del sector ramader procedents de països com Alemanya, França, Argentina o Xile han assistit a la primera jornada Livestock Forum Networking Day que, amb la col·laboració del Ministeri d’Alimentació, Agricultura i Medi Ambient (Magrama), el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i la Comissió Europea, i el suport de les principals associacions sectorials, es va celebrar ahir a Fira de Barcelona. La jornada d’ahir és l’avantsala, juntament amb la que tindrà lloc l’any 2017, a l’esdeveniment firal previst per al 2018.

18 de maig de 2016 - Livestock Forum

Notícies d'empresa

Busch a la fira IFFA24-maig-2016 fa 3 anys 2 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags