Llegeix aquest article a:

Meat Attraction es presenta al sector carni andalús

En una jornada sobre la internacionalització del sector carni organitzada per la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Desenvolupament Rural de la Junta d'Andalusia.

Dilluns 10 juliol 2017 (fa 1 anys 9 mesos 9 dies)
Meat AttractionEmpresaMeat AttractionEspanya

Meat AttractionMEAT ATTRACTION, la nova Fira professional i especialitzada en el sector carni que organitzen IFEMA i ANICE, s'ha presentat a Sevilla a la indústria càrnia d'Andalusia, en una jornada realitzada a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Desenvolupament Rural de la Junta d'Andalusia.

L'acte ha estat inaugurat per Rafael Perala, Secretari General d'Agricultura i Alimentació, que ha ressaltat MEAT ATTRACTION com una oportunitat de negoci per al sector carni de la regió, afirmant que aquesta fira, que se celebrarà a l'octubre a Madrid, donarà suport als andalusos en el necessari avenç cap a la internacionalització. Rafael Peral ha animat als empresaris i productors del sector carni andalús a participar en MEAT ATTRACTION, que es presenta com "un espai d'oportunitat de negoci" en ser un instrument de suport a la internacionalització.

Peral ha explicat que aquest sector "té encara reptes importants per davant, entre els quals destaca la seva internacionalització, ja que a Andalusia el valor afegit que genera la nostra indústria càrnia no es correspon amb l'enorme base productiva que tenim".

El secretari general ha oferit el suport de la Conselleria a les empreses i productes andalusos emparats per figures de qualitat en el mercat europeu, a les que poden acollir-se i que podrien suposar un suport a la inversió necessària per a participar en fires com MEAT ATTRACTION.

Per la seva banda, Vanessa Bernad, Consellera Delegada d'Extenda, va valorar positivament les iniciatives que, com MEAT ATTRACTION, permetin obrir noves vies de comercialització i internacionalització a les indústries andaluses, i ha reiterat el suport de l'Agència Andalusa de Promoció Exterior a les participacions en fires de les empreses, agrupades o individuals.

A continuació, Miguel Huerta, secretari de l'Asociación Nacional de Industrias de la Carne de España, ANICE, que organitza la Fira costat d'IFEMA, va parlar sobre el futur de la indústria càrnia centrant-lo en dos eixos principals. D'una banda, un primer enfocament sobre la responsabilitat social, sustentada en una cultura empresarial de sostenibilitat, innovació i qualitat, i centrat en la capacitat que tingui el sector per adaptar-se a les demandes de la societat (empreses socialment responsables, sostenibles, respectuoses amb el medi ambient i eficients en l'ús de recursos, al costat d'alts estàndards de benestar animal), amb empreses en equilibri amb les altres baules de la cadena i alineades amb el benestar i la salut dels consumidors.

El segon eix és l'exportació, que és ja un motor de creixement des de fa uns anys (Espanya és ja el tercer exportador mundial de carn de porcí), i amb un futur que passa per seguir obrint mercats, eliminant obstacles i dotant al sector de les estructures administratives àgils que necessita un país amb vocació de lideratge en el comerç carni internacional.

D'esquerra a dreta, Miguel Huerta, Secretari d'ANICE; Vanessa Bernad, Consejera Delegada d'Extensa (Agència Andalusa de Promoció Exterior); Rafael Peral, Secretari General d'Agricultura i Alimentació de la Junta d'Andalusia, i Carlos González García de la Barga, Director Comercial d'IFEMA.
D'esquerra a dreta, Miguel Huerta, Secretari d'ANICE; Vanessa Bernad, Consejera Delegada d'Extensa (Agència Andalusa de Promoció Exterior); Rafael Peral, Secretari General d'Agricultura i Alimentació de la Junta d'Andalusia, i Carlos González García de la Barga, Director Comercial d'IFEMA.

Finalment, Carlos González García de la Barga, director comercial d'IFEMA-Fira de Madrid, va presentar als assistents el projecte, l'objectiu del qual és convertir-se en un fòrum de negoci i comercialització per a tots els actors de la cadena de valor de la indústria càrnia, i en una palanca per a la internacionalització del sector, especialment de les petites i mitjanes empreses com les d'Andalusia, a les quals va convidar a aprofitar l'oportunitat que suposa MEAT ATTRACTION per ampliar les seves estratègies i possibilitats de negoci i exportació.

Els programes de compradors internacionals i de compradors convidats seleccionats pels propis expositors, i als quals IFEMA destinarà una inversió de 300.000 euros, constitueixen dues de les aportacions de valor que ofereix MEAT ATTRACTION a les empreses participants per ampliar la cartera de negoci i l'accés a nous mercats.

La Fira, que se celebrarà al pavelló 3 del recinte d'IFEMA, i que aglutinarà tots els productes i solucions del sector carni, té com a objectiu servir de font d'oportunitats de negoci i d'accés a nous mercats exteriors i clients. A més, serà una plataforma i punt de trobada on creuar interessos de tots els agents que intervenen en el procés de producció i venda, des dels escorxadors, passant per les sales d'especejament, les indústries elaboradores, les empreses especialitzades en emmagatzematge i transport, i la comercialització i la distribució al mercat interior i exterior, tant al sector retail com a horeca.

MEAT ATTRACTION continua amb la seva ronda de presentacions per tots els racons de la geografia per donar a conèixer aquesta nova fira, i, després de més d'una dotzena d'actes ja celebrats en diferents zones d'Espanya, recalarà pròximament a Segòvia, Castelló o Canàries, per presentar la fira al sector carni d'aquestes zones.

Pel que fa al procés de comercialització, segueix obert el termini de reserva d'espai per a aquelles empreses del sector que decideixin participar a la primera edició de MEAT ATTRACTION.

Divendres, 7 de juliol de 2017/ Meat Attraction.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags