Llegeix aquest article a:

Més de 500 empreses de referència de la indústria càrnia exposaran a Intercarn 2018

Del 16 al 19 d'abril de 2018, la propera edició d'Intercarn, el saló d'Alimentaria dedicat als productes carnis i els seus derivats, tornarà a revalidar la seva condició de centre neuràlgic per a la indústria càrnia nacional i internacional, amb el suport unànime de les empreses més importants del mercat i de les associacions i institucions més representatives del sector.

Dijous 23 març 2017 (fa 2 anys 27 dies)

Alimentaria 2018 1

Internacionalització, innovació, negoci i tota l'oferta sectorial. Aquests són els punts forts d'un saló la trajectòria del qual al marc d'Alimentaria l'ha portat a conquistar els primers llocs del rànquing internacional de fires del sector i a constituir-se com la plataforma per excel·lència per a la indústria càrnia nacional.

Intercarn 2018 ocuparà més de 15.000 m2 de superfície neta d'exposició a Fira de Barcelona, ​​donant cabuda a més de 500 empreses expositores de referència per la seva qualitat, trajectòria i impuls innovador.

El saló compta amb un elevat grau de fidelitat per part de les seves empreses participants. Més del 80% de les firmes expositores repeteixen edició rere edició. La clau de l'èxit d'Intercarn rau en l'enorme poder de convocatòria del saló, que gràcies a formar part d'Alimentaria té accés a més de 140.000 visitants - la majoria compradors i professionals de la distribució, el retail i el canal horeca-, dels quals més de 40.000 són de procedència internacional.

En aquest sentit i amb l'objectiu de propiciar negocis i obrir nous mercats per a l'empresa càrnia, Alimentaria convida a més de 600 compradors i prescriptors internacionals i organitza un programa de reunions creuades entre expositors i compradors seleccionats pels propis expositors, el que permet a les empreses d'Intercarn tancar operacions comercials i accedir a nous mercats.

A més, la celebració per primera vegada a Alimentaria del Congrés Mundial de Mercats Majoristes que promou la Unió Mundial de Mercats Majoristes garanteix la presència al complet a la sala de la gran distribució majorista, gerents i directors de mercats de més de 40 països.

Oferta inigualable

Per J. Antoni Valls, director d'Alimentaria i màxim responsable de Intercarn, "l'oferta transversal que mostra la sala és inigualable. Intercarn és una plataforma única en l'exhibició de la més completa oferta sectorial i de les últimes tendències del sector carni a compradors de tot el món, ja que ofereix una representació exhaustiva i transversal de tota la indústria ". D'aquesta manera, el saló acull productes carnis crus, processats, curats, precuinats, secs, ibèrics, i elaboracions de gamma, entre altres categories.

En la seva propera edició, Intercarn acollirà de nou empreses de Regne Unit, Itàlia, Holanda, Portugal, França, Alemanya o Romania, entre altres països, i facilitarà el contacte entre compradors i expositors per generar noves oportunitats de negoci. "Intercarn ampliarà el camí cap a la internacionalització que venim impulsant en passades edicions per obrir noves vies de comercialització a l'exterior i proporcionar les millors oportunitats de negoci a les empreses internacionals el paper exportador de les quals és cada dia més rellevant", assenyala Valls.

Per la seva banda, les comunitats autònomes espanyoles amb més pes específic en la producció càrnia assistiran al saló amb una nodrida representació empresarial de cadascun dels seus territoris. I grans associacions del sector com Interporc, INTEROVIC, Anafric i la Fecic també tindran presència destacada a Intercarn.

Comitè organitzador

Per regir les seves línies mestres, Intercarn compta amb un nou comitè sectorial que té com a president a Paolo Soares, director general Regional per a la zona Sud d'Europa de Campofrio Food Group, i com a vicepresidenta a Anna Bosch, directora general de Noel Alimentària i presidenta del Consorci del Pernil Serrano Espanyol. Tots dos nomenaments subratllen la importància estratègica del sector per al conjunt d'Alimentaria i doten de major rellevància al saló. La resta del comitè el conformen els màxims dirigents de les empreses més importants de la indústria càrnia espanyola, així com les més rellevants associacions sectorials.

Equipament i tecnologia en Tecnocárnica

La indústria càrnia deu gran part de la seva competitivitat al sector de maquinària, equipament i tecnologia que la sosté. A FoodTech Barcelona, ​​una altra de les fires de la cartera d'Alimentaria Exhibitions, el saló Tecnocàrnica tornarà a ser el punt de trobada d'un sector que aposta per la innovació i la tecnologia més avançada perquè la indústria càrnia pugui millorar els seus processos productius i mantenir- se en posicions de lideratge al mercat internacional.

De la seva banda, Tecnoalimentaria i TecnoIngredientes completen, al costat de Tecnocàrnica, els sectors de FoodTech Barcelona, que se celebrarà del 8 a l'11 de maig a Fira de Barcelona, ​​recinte Gran Via.

Motor econòmic

La indústria càrnia és el quart sector industrial més important d'Espanya amb un volum de negoci per sobre dels 22.000 milions d'euros, més del 21% de tot el sector alimentari espanyol.

L´any 2016 la producció càrnia a Espanya va ascendir a 6.419.000 tones, el que va suposar un creixement del 4,7% respecte a l'any anterior, segons dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient. Durant l'última dècada, la producció càrnia espanyola ha experimentat un important creixement, impulsada en gran mesura per l'augment de les exportacions.

La indústria càrnia també és el principal sector agroalimentari de Catalunya, seu de la celebració d'Intercarn i Tecnocárnica. La posició del sector carni català en el conjunt d'Espanya és de lideratge. Catalunya és la principal productora de carn a nivell nacional amb 2,2 milions de tones el 2016, un 3,6% més que el 2015, concentrant el 34% de la producció càrnia espanyola.

Dilluns, 20 de març de 2017/ Alimentaria.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags