Nou bioplàstic de fonts 100% renovables

Després de més de dos anys d'investigació, el macroprojecte europeu SUCCIPACK ha obtingut per primera vegada un nou bioplàstic: PBS elaborat 100% de fonts renovables.

Dilluns 17 novembre 2014 (fa 4 anys 7 mesos 29 dies)

ainiaDesprés de més de dos anys d'investigació, el macroprojecte europeu SUCCIPACK, format per 18 socis (empreses, centres de recerca i universitats) de 6 països europeus en què col·labora de forma molt activa AINIA centre tecnològic, ha obtingut per primera vegada un nou bioplàstic: PBS elaborat 100% de fonts renovables.

Fins ara, el PBS només s'obtenia de fonts fòssils (petroli). El nou PBS obtingut és biodegradable i procedeix en la seva totalitat de fonts renovables. En concret, de carbohidrats de diverses fonts orgàniques. Aquest PBS s'ha obtingut per fermentació bacteriana a partir d'àcid succínic i 1,4 butanodiol.

Primers prototips d'envasos per a aliments a partir del nou bioplàstic

El PBS (polibutilén succinat) és un material amb importants prestacions per a l'elaboració d'envasos biodegradables i compostables, mantenint al seu torn les propietats necessàries per a la seguretat i conservació dels aliments. En ser versàtil, s'adapta a diferents processos de transformació, sense haver de modificar les línies de producció dels fabricants d'envasos i de les empreses agroalimentàries.

L'objectiu central de SUCCIPACK (finançat per la Unió Europea. VII Programa Marc) en els seus més de dos anys de treball ha estat aconseguir prototips d'envasos més sostenibles, envasos intel·ligents, biodegradables i compostables, per a hamburgueses vegetals, formatges frescos, peix fumat, fruits secs i carns. S'ha aconseguit que els prototips tinguin propietats intel·ligents orientades a informar del procés de biodegradació de l'envàs.

També s'ha analitzat el cicle de vida del material, estudiat tant la part de sostenibilitat mediambiental com la viabilitat econòmica per a la seva fabricació i aplicació en la producció d'envasos a escala industrial, donant un pas significatiu per a una posterior implantació industrial i ús en les PIMES europees.

Dijous, 13 de novembre de 2014/ AINIA.

Notícies d'empresa

Xina: destí prioritari per a Interporc12-nov-2014 fa 4 anys 8 mesos 4 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags