Llegeix aquest article a:

Més de 250 professionals de la indústria alimentària es van citar al 14è Congrés AECOC de Seguretat Alimentària i Qualitat

Es va posar el focus en la importància de concentrar-se en la varietat, quantitat i nutrients dels aliments, recolzar-se en patrons d'alimentació saludable i fer-ho durant tota la vida, lluny de les "dietes miracle" a les que els ciutadans estan exposats.

Dilluns 27 febrer 2017 (fa 1 anys 8 mesos 22 dies)
AECOCEmpresaAECOCEspanya

AECOC 1Les malalties cròniques relacionades amb la dieta causaran un total de 17,3 bilions de pèrdues en el món entre el 2011 i el 2030 a causa de les despeses en salut, reducció de la productivitat i pèrdua de capital, segons va explicar en el 14è Congrés AECOC de Seguretat Alimentària i Qualitat el professor de Nutrició i científic sènior de l'USDA Human Nutrition Research Center on Aging de Boston, José María Ordovás. De fet, seguir una dieta inadequada suposa el principal factor de risc de mort i discapacitat.

Ordovás va participar al costat del president de la Fundació Iberoamericana i catedràtic de Bioquímica, Ángel Gil, al Punt de Trobada d'AECOC amb una ponència titulada "Dieta i salut: una creixent preocupació social". Així, Ordovás va posar el focus en la importància de concentrar-se en la varietat, quantitat i nutrients dels aliments, recolzar-se en patrons d'alimentació saludable i fer-ho durant tota la vida, lluny de les "dietes miracle" a les que els ciutadans estan exposats. "Seguir una dieta miracle és com tirar un bumerang amb els ulls tancats", va afirmar el ponent.

En un entorn en què cada vegada hi ha més informació sobre els aliments, les administracions públiques consideren gravar el consum de determinats aliments en funció dels seus efectes sobre la salut i en el qual les modes juguen un paper protagonista en l'adopció d'hàbits alimentaris, AECOC va oferir al Punt de Trobada la visió d'aquests temes de prestigiosos especialistes.

El 14è Congrés AECOC de Seguretat Alimentària i Qualitat va analitzar també, de la mà de destacats experts, els reptes del sector per guanyar en competitivitat i qualitat i les novetats tècniques i científiques en seguretat alimentària, així com els nous requeriments legislatius. Més de 250 professionals es van donar cita al Punt de Trobada.

El Congrés va comptar, així mateix, amb la participació d'especialistes i investigadors d'àmbit nacional com la cap del Servei d'Al·lèrgia de l'Hospital Clínico San Carlos de Madrid, Montserrat Fernández, i el responsable de Normes Alimentàries de Nestlé Espanya, Miquel Bonet, que van oferir una ponència sobre els al·lèrgens en la qual es van tractar les bases per avançar cap a un sistema que permeti donar més solidesa a la gestió i informació de la presència no intencionada d'al·lèrgens. I és que les persones al·lèrgiques necessiten confiar plenament en la informació que reben i les empreses requereixen un marc que els permeti prendre decisions amb la seguretat necessària.

L'acrilamida i el seu efecte sobre la salut va comptar també amb l'atenció del congrés gràcies a la ponència de Marta Mesías, titulada superior en investigació del CSIC, que va explicar que, en l'actualitat, la Comissió Europea està treballant en un nou reglament que permeti establir mesures de reducció i control d'aquest contaminant en diversos productes i sectors alimentaris. Quina és la situació a casa nostra? Com ha evolucionat la presència de l'acrilamida en els últims anys?

A més, el Congrés AECOC de Seguretat Alimentària i Qualitat va comptar amb la intervenció de Bert Poepping, membre del Comitè d'experts de la United States Pharmacopeial Convention (USP), que va oferir una ponència titulada "Millorant la prevenció contra el frau alimentari", i de Aine McConnon, gerent d'Investigació de FoodRisc – Vizzata, amb "Comunicació del risc en l'era 3.0". L'inventor i creatiu Pep Torres va oferir per la seva banda una xerrada sobre la innovació en el sector alimentari i com superar el desconeixement o la desinformació que poden provocar desconfiança i rebuig en la societat.

Dimarts, 21 de febrer de 2017/ AECOC.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags