Llegeix aquest article a:

Representants del Govern s'interessen pel sector carni català

La Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) rep diferents representants del Govern, interessats a conèixer de més a prop les empreses i quina és la situació actual del sector.

fecic.gif

L’estand de FECIC a la fira Alimentària està rebent la visita de diferents representants del Govern, que volen conèixer més profundament el sector carni, un dels motors de l’economia catalana. Fins ara, han passat per l’espai de la patronal el secretari de Govern, Joan Vidal; el conseller de Salut, Toni Comín; la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret; i el secretari de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix. Tots ells s’han interessat per la feina que du a terme la federació en favor de les empreses que representa, sobretot en aspectes d’internacionalització, i quina és la seva situació. Això ho han fet per mitjà de visites als diferents estands de les companyies co-expositores i de les converses que han mantingut amb els seus responsables, de la mà del president de FECIC, Michael H. G. Schara, i el secretari general, Josep Collado.

La Federació càrnia disposa aquest any, al pavelló d’Intercarn, de l’espai més gran que ha tingut fins ara, amb 1.000m2, en què participen 25 empreses associades, que exposen els seus productes carnis i derivats, i informen dels seus processos de producció i de la seva estratègia internacional. Dintre aquestes, es troben per primer cop escorxadors i sales de desfer de vacum i oví.

A més, també participen en aquest espai la FECIC diverses pimes que volen tenir presència en la fira, però sense estand propi, així com el Centre Integral de Formació en indústries càrnies i agroalimentàries (KREAS), amb la seva oferta formativa basada en la dualitat, i la IGP Llonganissa de Vic, que exposa i dóna informació dels productes de les 8 empreses que formen part del seu Consell Regulador.

Una novetat d’aquesta edició, amb molt bona acollida, és el showcooking, en què s’ha presentat un menú que ha recollit en sis plats diferents les quatre seccions corresponents a les diferents categories de productes representats per les empreses co-expositores participants: embotits curats, embotits cuits, elaborats frescos i carn fresca.

La indústria càrnia és el quart sector industrial de Catalunya, altament internacionalitzat, amb 8.400 milions de vendes i amb una ocupació directa de 30.700 treballadors. Representa el 21,6% del PIB industrial català i el 4,0% del PIB total de Catalunya.

Dimecres, 27 d'abril de 2016 /FECIC.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags