Repte aconseguit: una llangonisseta solidària de 1.126 metres feta davant el monestir de Ripoll

Una quarantena de carnissers i xarcuters del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines han sumat esforços aquest diumenge per crear la llonganissa solidària més llarga del món: una llangonisseta d´una sola peça, elaborada amb tripa natural, de 1.126 metres. El principal objectiu de l´acte era recollir fons perquè els infants discapacitats de l´escola Ramon Suriñach de Ripoll puguin realitzar activitats extraescolars.

 

gremicarnUna quarantena de carnissers i xarcuters del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines han sumat esforços aquest diumenge per crear la llonganissa solidària més llarga del món: una llangonisseta d´una sola peça, elaborada amb tripa natural, de 1.126 metres. El principal objectiu de l´acte era recollir fons perquè els infants discapacitats de l´escola Ramon Suriñach de Ripoll puguin realitzar activitats extraescolars. L´original idea va sorgir des de l´AMPA del centre educatiu, que té 22 alumnes de la comarca, i es va decidir aquest nombre concret de metres perquè són el mateix nombre d´anys que fa que es coneix l´existència del monestir de Ripoll.

La feina per elaborar la llangonisseta davant del monestir va començar abans de les vuit del matí i es van fer servir 1050 quilos de carn que es va picar el dia abans. La iniciativa es va gestar mig any enrere i s´han fet quatre proves abans de fer l´acció definitiva. Una vegada la llangonisseta es va enllestir es va tallar i i es va coure allà mateix per a les persones que volien col·laborar amb aquest acte solidari. Es podia comprar un menú format per pa amb tomàquet, mongetes, aigua, llangonisseta cuita i una poma de Girona per 4 euros. Abans de començar l´acte ja s'havien venut 400 tiquets.

llonganisseta

També hi ha persones que van comprart un metre de llangonisseta a diferents establiments de les comarques gironines mitjançant el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans a un preu de 6 euros cada metre i també a diferents establiments de Ripoll, com Ca la Magda, Can Constans, Can Pineda, Carles i Mila, el Museu Etnogràfic de Ripoll, l´Oficina de Turisme i Bar El Punt.

Les empreses que hi han participat com - Moritz, Mongetes de Santa Pau, Rupsa o el Gremi de Flequers de les comarques gironines- ho han fet de forma desinteressada.

La idea de crear la botifarra solidària més llarga del món va sorgir des de l´AMPA del centre educatiu. Per això, es van posar en contacte amb l´associació de carnissers ripollesos que, al seu torn, van demanar ajuda al Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines i l´Escola de Capacitació Agrària de l´Empordà. Tota la comarca s´ha bolcat en aquest projecte; des dels ramaders de la zona que han cedit gratuïtament els porcs per fer la botifarra fins a totes les entitats que han participat durant la jornada - com animadors, geganters i grups musicals- i una cinquantena de voluntaris que han donat un cop de mà pel que fa a l´organització de l´acció benèfica.

Dilluns 16 de juny de 2014/ Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines
www.gremicarn.com

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags