Llegeix aquest article a:

Ricardo Mosteo nou President del CRDOP Jamón de Teruel

Ricardo Mosteo substitueix a Carlos Mor en el càrrec i Joaquín Aguilar, representant de Carnes de Teruel, és nomenat vicepresident de l'entidad en lloc de Ruben Lapuente.

Dimarts 3 maig 2016 (fa 3 anys 24 dies)

jamon-teruel.jpgEl gerent del C.R.D.O Jamón de Teruel/Paleta de Teruel des de gener del 2015, Ricardo Mosteo passa a ocupar també des d'avui la presidència de l'entitat, substituint en el lloc a Carlos Mor que l'ostentava des del passat 27 de juny del 2014.

El gest més eloqüent del traspàs de la presidència s'ha efectuat quan Mor ha imposat la insígnia de la Denominació d'Origen Jamón de Teruel a Ricardo Mosteo que ha manifestat assumir el càrrec amb orgull i responsabilitat.

El ple celebrat avui pels membres del Consell Regulador ha ratificat aquest nomenament i el de Joaquín Aguilar com a vicepresident de l'entitat substituint a Ruben Lapuente. Els deu vocals que acompanyen Mosteo i Aguilar a la legislatura van ser elegits en les eleccions celebrades el 2014. Per part dels ramaders acollits a la Denominació d'Origen es troba Salvador Rosado, Daniel Marzo, Amador Villamón, Joaquín Sanz i Delfín Albesa. Representant als industrials estan a més del vicepresident Joaquín Aguilar, Eugenio García, Javier Gómez, Roberto Bosque i Antonio Villanueva.

Com s'ha anat fent des que Ricardo Mosteo ocupés la direcció del Consell Regulador del Jamón de Teruel al gener de 2015, el nou president ha expressat la seva intenció de seguir impulsant noves línies d'actuació en la promoció i difusió de la marca genèrica “Jamón de Teruel”.

En el pla internacional al llarg de l'últim any, la DOP Jamón de Teruel va aconseguir un acord amb Guia Peñín que s'ha traduït en accions tan notables com la presentació del Jamón de Teruel a Tokio (Japó) al juliol del 2015 o els tasts desenvolupats al costat dels millors vins del món tant a Madrid com a Barcelona en l'últim trimestre de l'any passat.

El nou rumb donat en la promoció del producte també ha aconseguit introduir el Jamón de Teruel en un dels millors centres estratègics gastronòmics del món com és el Basque Culinary Center.

En els últims mesos s'ha fomentat la presència del Consell Regulador en les millors fires gastronòmiques i turístiques d'Espanya amb projecció internacional: Alimentària (Barcelona), Salón Gourmets (Madrid), Madrid Fusión, Fitur, Navartur (Navarra), Sevatur (a Sant Sebastià), B-Travel (Barcelona), Expovacaciones (Bilbao)… En l'àmbit professional de la restauració, s'ha obert una línia de col·laboració amb més de 25 escoles d'hostaleria repartides per tot el país i en què prop de 700 futurs professionals del sector ja coneixen de primera mà la qualitat del Jamón de Teruel. Així mateix, ha posat en marxa la "I Escuela de Corte de Jamón de Teruel a cuchillo", una iniciativa sense precedents a la província.

Aconseguida la Denominació d'Origen de la Paleta de Teruel, Ricardo Mosteo vol posar ara tot el seu esforç a elaborar un reglament intern de la carn fresca del porc certificat, un pas previ per a la consecució d'una Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

pleno.jpg
 

Ricardo Mosteo

(Saragossa 1977) que compta amb un dilatat bagatge en el sector vinícola. Llicenciat en Econòmiques per la Universitat de Saragossa, el nou gerent del Consell Regulador del Jamón de Teruel ha ocupat llocs de responsabilitat en Evohé Bodegas, empresa dedicada a la comercialització dels productes de Bodegas Sierra de Guara, així com de l'elaboració i comercialització del projecte denominat Evohé.

Des de 2007, Ricardo Mosteo ha estat al capdavant de les àrees de coordinació i desenvolupament de les vendes i màrqueting d'aquesta empresa tant en mercats nacionals com internacionals. Així mateix, també va ocupar durant diversos anys el lloc de Export Manager dedicant-se a la implantació del producte en països com els Estats Units, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Regne Unit... En els anys dedicats a aquesta tasca va viatjar a nombroses fires internacionals a Estats Units (Vinexpo America), França (Sial, Vinisud), Anglaterra (London Wine and Spirit Fair), Alemanya (Prowein) així com a diversos Great Match organitzats per l'ICEX.

Al gener de 2015, Mosteo va ser nomenat gerent del Consell Regulador i des d'avui ocuparà també la presidència del mateix.

Divendres, 29 d'abril de 2016/ DOP Jamón de Teruel.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags