Llegeix aquest article a:

Satisfacció de l'OECE per l'obertura de Mèxic a la carn de porc espanyola

L'obertura ha estat fruit de les gestions dutes a terme pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) i de la Secretaria d'Estat de Comerç.

Dimarts 19 abril 2016 (fa 3 anys 1 mesos 7 dies)

Logo-OECE.jpg

L'Oficina de Exportación de la Carne de España (OECE) ha manifestat la satisfacció de la indústria càrnia espanyola per l'obertura del mercat mexicà a les carns de porcí espanyoles. Espanya es converteix així en el primer país de la Unió Europea autoritzat a exportar carn de porcí a Mèxic, després d'un llarg procés de negociació amb les autoritats sanitàries d'aquest país, i com a fruit de les encertades gestions dutes a terme pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) i de la Secretaria d'Estat de Comerç.

Mèxic ja rep productes carnis elaborats procedents d'Espanya, sent el principal mercat extracomunitari per a les indústries exportadores espanyoles, amb un creixement del 30% en el valor de les realçades en 2015 respecte a l'any anterior. No obstant això, fins ara havia estat tancat a les carns fresques de porcí.

Aprofitant la visita d'inspecció duta a terme el passat mes de novembre per autoritzar noves indústries càrnies per a Mèxic, el MAGRAMA va aconseguir que es visitessin també un grup d'escorxadors espanyols. Després d'aquesta visita, aquestes instal·lacions han estat autoritzades a exportar carns al mercat mexicà, amb la possibilitat oberta a noves autoritzacions d'empreses espanyoles que podran ser visitades.

Per tot això, la indústria càrnia es felicita per aquesta fita de l'Administració espanyola (MAGRAMA, Comerç i l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a Mèxic), ja que aquest país es configura com un dels grans importadors d'aquestes carns en la propera dècada.

La importància del comerç exterior carni espanyol

El sector carni espanyol va exportar el 2015 un total d'1,95 milions de tones de carns i productes elaborats de tot tipus per valor de 4.844 milions d'euros a mercats de tot el món (+15,9% en volum i +8,4 % en valor respecte a 2014), amb una balança comercial molt positiva del 450%, similar a la de l'any anterior (el 2010 la taxa de cobertura va ser del 229%, el 2011 es va elevar fins a un 283%, el 2012 va ser del 345% i el 2013 va ser del 356%), una dada que molt pocs sectors econòmics rellevants poden presentar, i que contribueix a pal·liar el tradicional dèficit comercial d'Espanya.

Espanya és ja un dels quatre primers exportadors mundials de porcí amb unes vendes exteriors d'1,54 milions de tones, al costat d'Alemanya, Estats Units i Dinamarca. Es van exportar 1.254.370 tones només en carn de porc, per valor de 2.704 milions d'euros, el que representa un 16,5% de creixement en volum i un 6,1% en valor. A més, cal registrar un any més un creixement sostingut en despulles, 300.000 tones, per valor de 304 milions d'euros (+5,0%), i també xifres altament positives en productes elaborats, protagonitzades sobretot pel 15,7% de progressió en pernils i espatlles curades.

Un 35% de les exportacions totals de carn, despulles i greixos de porcí van anar a països tercers, en concret 543.652 tones (amb un increment del 27%), per valor de 998 milions d'euros (+22%). I el que resulta més favorable per al sector porcí, és que ja acumulen des de 2010 una progressió del 204% en volum i del 272% en valor.

Dilluns, 18 d'abril de 2016/ OECE.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags