TEICA investiga el control integrat de l'àcar que afecta el pernil al celler

TEICA ha presentat en el II Congrés Internacional Fermented Meat, celebrat a València, els seus avenços en una línia d'investigació per dur a terme el control integrat de l'àcar que afecta el pernil al celler.

Dimecres 29 octubre 2014 (fa 4 anys 7 mesos 18 dies)

teicaLa Fundació Centre Tecnològic Andalús del Sector Carni, TEICA, ha presentat en el II Congrés Internacional Fermented Meat, celebrat a València, els seus avenços en una línia d'investigació per dur a terme el control integrat de l'àcar que afecta el pernil al celler.

Aquest projecte, en fase de desenvolupament, pot estar en un parell d'anys en el mercat, afavorint l'eliminació d'aquest àcar sense afectar el producte final, ja que es tracta d'un control biològic, a través d'un altre àcar predador. El coordinador de l'àrea d'I+D+i de TEICA i doctor en Veterinària per la Universitat de Còrdova (UCO), Francisco Requena, va presentar davant els experts aquesta investigació, assegurant que és "un control totalment biològic d'aquest insecte que pot acabar amb la producció d'un celler" i ha afegit que actualment "hi ha productes per eliminar-los però no estan permesos. L'essencial és que no es faci malbé al pernil".

TEICA ha dut a terme en aquest congrés una comunicació oral presentant aquest avanç per al sector, que actualment optava per l'eliminació mitjançant l'untat de mantega i oli, una tècnica tradicional amb un elevat cost per al productor, en mà d'obra i en temps, ja que s'ha de tractar peça per peça. Aquest àcar es desenvolupa al voltant dels fongs que afavoreixen la maduració del pernil al celler.

teica-acaros-jamon

D'altra banda, en aquest congrés TEICA ha afavorit el contacte entre dues empreses del sector carni i derivats. Aquest és el cas de Doscadesa, empresa amb seu a Múrcia que treballa en la creació, fabricació, distribució i comercialització de barreges funcionals per a la indústria alimentària, espècies, pebre vermell, oleoresines, aromes, colorants i assaonadors alimentaris, i de Koutoubia, del mercat halal, per iniciar nous projectes relacionats amb el carni i el mercat musulmà.

Dimarts, 28 d'octubre de 2014/ TEICA.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags