INNOVACC organitza una xerrada per al foment de la reducció de la petjada de carboni i petjada hídrica al sector carni porcí

El Sr. Salvador Samitier, Director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic va participar en la darrera reunió de participants en el projecte impulsat des d’INNOVACC per al foment de la reducció de la petjada de carboni i petjada hídrica al sector carni porcí, celebrada a la Universitat de Vic.

innovaccEl Sr. Salvador Samitier, Director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic va participar en la darrera reunió de participants en el projecte impulsat des d’INNOVACC per al foment de la reducció de la petjada de carboni i petjada hídrica al sector carni porcí, celebrada a la Universitat de Vic.

El Sr. Samitier va presentar als assistents el programa Acords Voluntaris adreçats a organitzacions, que té per objectiu la reducció de les seves emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. L'Acord Voluntari és un compromís que qualsevol organització, empresa, entitat o collectiu pot assumir de manera voluntària per contribuir a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, més enllà del que obliga la normativa.

xerrada 1Mitjançant l'Acord, l’organització es compromet a realitzar un inventari de les seves emissions, plantejar i implementar mesures per reduir-les i fer-ne un seguiment anual per valorar els resultats del seu esforç voluntari.

Durant la reunió es va fer seguiment del projecte que s’està executant per a poder disposar d’una eina que permetrà calcular -a tots els socis d’INNOVACC- la petjada de carboni (PC) i la petjada hídrica (PH) dels següents productes: animal viu, carn fresca, pernil curat, xoriç, canal de porc, carn congelada, pernil cuit, i fuet.

Els principals avantatges d’identificar els productes amb la seva PC i PH utilitzant l’eina desenvolupada en el marc del projecte d’INNOVACC són:

  • Permet estar preparats per clients o mercats que ho requereixin, sobretot per a l’exportació.
  • Ajuda a reduir la doble petjada ambiental (PC i PH) de l’empresa, amb millor eficiència energètica, reducció del consum d’aigua, estalvi econòmic, etc.
  • Millora la imatge de la marca o de l’empresa en general.
  • Permet gestionar millor els riscs associats a la producció, com la disponibilitat de recursos o els riscs regulatoris.

Dijous, 18 de setembre de 2014/ INNOVACC.

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags