Llegeix aquest article a:

Preu del porc a Ucraïna

Ampliem la secció de preus amb el mercat ucraïnès. Aquest preu s'actualitza setmanalment i es pot consultar un històric des de l'any 2012.

Divendres 6 novembre 2015 (fa 3 anys 8 mesos 10 dies)
csubiraEdu Zam

Recentment hem ampliat la informació de preus del porcí a l'incorporar el mercat ucraïnès a la secció "Últimes cotitzacions i evolució".

El preu d'aquest mercat es representa a través d'una mitjana dels preus a nivell de granja de les tres regions que aglutinen els principals productors de porcí del país. El preu de la setmana en curs es xifra en 30,74 UAH/kg viu, que equivalen a 1,20 €.

El preu del mercat ucraïnès s'actualitza setmanalment i es pot consultar un històric des de l'any 2012.

 

Evolución del precio del cerdo (UAH/kg vivo) en Ucrania desde 2012.

Gràfic 1. Evolució del preu del porc (UAH/kg viu) a Ucraïna des de 2012.

 

Tal com s'observa al gràfic 1, el preu del porc va experimentar un fort increment a partir d'abril de 2014.

A partir d'aquest moment també va començar una forta devaluació de la moneda que va repercutir en una important reducció de la importació de carn de porc. Al gràfic 2 es pot veure l'evolució del canvi juntament amb una comparació amb el preu a Alemanya, important exportador de carn de porc a Ucraïna (el líder en 2015).

 

Precio del cerdo en Ucrania, Alemania y conversión monetaria UAH/€ desde 2012

Gràfic 2. Evolució del preu alemany (UAH/kg canal), el preu ucraïnès (UAH/kg viu) i del canvi de moneda (UAH/Euro) des de 2012.

 

Al 2015 s'estan produint importants canvis en el mercat porcí ucraïnès. La producció va en augment i les exportacions també, alhora que es redueixen les importacions. El preu segueix augmentant en 2015, estant en nivells molt superiors als anys anteriors (gràfic 3), fins que inicia una forta baixada a l'agost, un mes abans del que s'espera segons el patró estacional.

 

Precio semanal del cerdo en Ucrania (UAH/kg vivo) desde 2012 a octubre de 2015.

Gràfic 3. Preu setmanal del porc a Ucraïna (UAH/kg viu) des de 2012 a octubre de 2015.

 

Segons l'Associació de Productors de porc d'Ucraïna a la tardor ens trobem davant d'un excés d'oferta que s'explica per diverses raons:

* Durant els primers 9 mesos de l'any les granges comercials han augment la producció, fins a 395,6 milers de tones en pes viu, un 2% més que en el mateix període de 2014.

* Si bé la producció de les petites explotacions ha disminuït en un 6%, la producció intensiva ha augmentat fins a 3,85 milions de caps (+40,2 mil caps més que el 2014).

* Una feble demanda interna limitada pel poder adquisitiu. A l'estiu l'excedent es va exportar a la Federació Russa i Crimea. No obstant això, des de l'agost aquesta activitat comercial ha disminuït.

Premsa

Presentem... la xarxa social de 33314-set-2015 fa 3 anys 10 mesos 2 dies

Comentaris de l'article

Aquest espai no està orientat a ser una zona de consultes als autors dels articles sinó que pretén ser un espai de discussió obert a tots els usuaris de 333

Per comentar t'has de registrar a 3tres3 i accedir com a usuari.

Encara no ets usuari de 333?Registra'ti accedeix a preus de porcí, buscador...
És gratuït i ràpid
Ja estàs registrat a 333?ACCEDEIXSi has oblidat la teva contrasenya te l'enviem aquí

tags